dissabte, 17 d’octubre del 2020

Guilleries, Mossos per la independència: 101 comunicats. 1 any de la sentència. 3 anys de l'empresonament dels Jordi's


Convidats 

Albert Donaire coordinador Mossos per la República Catalana

Jordi Domingo, advocat

17 d’agost de 2017. El cos dels Mossos d’Esquadra és en boca de tothom. Tot són elogis i la gent manifesta obertament el seu suport i els seus sentiments d’agraïment cap als Mossos. Les flors, els clavells cobreixen els cotxes i els furgons de la nostra policia. Mai com llavors la gent no s’havia fet tan seu el possessiu “nostra” per referir-se als Mossos.

A partir de l’octubre de 2017, el mitjó es gira del revés. Els Mossos són vist cada vegada més, sobretot a partir de la sentència contra el procés del 14 d’octubre de 2019, com un cos repressor que carrega de manera indiscriminada contra la gent que participa en les manifestacions i concentracions de caire independentista. Algú els va arribar a qualificar de “policia colonial”.

¿Què va canviar, si és que va canviar alguna cosa, en els Mossos d’Esquadra perquè la percepció de la gent fes un gir de 180 graus? Són els comandaments? Són els mossos que van entrar al cos procedents de la Guardia Civil i de la policia espanyola? Són associacions com Unió de Mossos per la Constitució, els dirigents de la qual tenen vincles amb Vox i Ciudadanos? O sindicats com el Sindicat de Policia de Catalunya a qui s’acusa de tenir dirigents infiltrats per l’Estat? La policia sempre és repressora?

El Col·lectiu Guilleries va néixer el setembre de 2017 com una agrupació de Mossos independentistes que defensaven la República. És una organització clandestina de la qual només se’n coneixen els seus comunicats sobre la  situació política, social i del cos durant els darrers anys.

Coincidint amb el tercer aniversari del referèndum de l’1 0ctubre, l’editorial Trabucaire de la Catalunya Nord ha publicat el llibre “101 comunicats de la DUI a la sentència”

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem! 

Final

La frase de la setmana de l’escriptor argentí Ernesto Sábato

Déu existeix, però de vegades dorm. Les seus malsons són la nostra

14 d’octubre de 2020. Un any de la sentència contra el procés. Un empresonat i 200 joves pendents dels jutjats.

16 d’octubre de 2020. Tres anys de l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Un any que roman en presó el madrileny Dani Gallardo. Avui, també, marxem amb el pensament posat en ells. En tota la nostra gent. La que pateix repressió, presó i exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada