dimecres, 13 d’octubre del 2021

LA CAL: 25 anys lluitant per la llengua, la cultura i la llibertat. El president Puigdemont compareix al tribunal de Sàsser. Mobilització 1-2-3 d'octubre

 

Vull una resposta. 10a temporada. Emès el 4 d'octubre de 2021 per ETV Llobregat i TerraMar

Convidats:

Mercè López, vicepresidenta segona de la CAL

Pep Ribas, Conseller delegat de la CAL,

Olga Amargant, advocada, presidenta de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya

Davantal 

Giovanni Falcone va ser un jutge italià especialitzat a perseguir els crims de la Cosa Nostra Siciliana. Va portar a la presó centenars de delinqüents relacionats amb la màfia. Va morir, juntament amb la seva dona i tres escortes, en un atemptat de la màfia a Palerm.

Té una sala al seu honor al Tribunal de Sàsser on avui ha declarat el president Puigdemont sobre el procés d’extradició demanat pel jutge Llarena.

Aquesta tarda, poc després de les 3, el president Puigdemont ha fet una piulada que deia: “D'una sala d'audiència que porta aquest nom només en podia sortir una decisió justa. Aquesta tarda podré seguir el ple del Parlament europeu de manera telemàtica des de l'Alguer, perquè la justícia sarda ha suspès el procediment d'extradició.”

Un nou fracàs, doncs, de la justícia espanyola en general i del jutge Llarena en particular.

L’any 1996, al Principat, s’iniciava la negociació de la nova Llei de Política Lingüística. En aquest mateix any, el 23 d’abril, va néixer la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, una entitat que es proposava treballar, des de la triple vessant social, cultural i política per la plena normalització lingüística, cultural i nacional dels Països Catalans.

La CAL va prendre el relleu de la Crida, que s’havia dissolt el 1993 amb la intenció de crear una organització independent de les organitzacions polítiques i sindicals, perquè la força de la CAL recaigués tan sols en la societat civil i en les entitats que la integraven.

Avui, volem parlar d’aquests 25 anys de la CAL i també d’un dels seus projectes, el Correllengua que enguany compleix també 25 anys d’existència.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana escriptor i filòsof francès d'origen algerià Albert Camus

En la profunditat de l’hivern vaig aprendre que en el meu interior hi ha sempre un estiu invencible

Marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. 

Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada