dijous, 21 d’octubre del 2021

Conversa amb Carme Forcadell

Vull una resposta. 10a temporada. Emès el 18 d'octubre de 2021 per ETVV Llobregat i TerraMar

Convidats

Carme Forcadell llicenciada en Filosofia i en Ciències de la Comunicació. Va ser regidora de l’ajuntament de Sabadell del 2003 al 2007, presidenta de l’ANC del 2012 al 2014 i del Parlament de Catalunya del 2015 al 2017. Va ser condemnada pel Tribunal Suprem de l’Estat espanyol a onze anys i mig de presó i d’inhabilitació pel delicte de sedició

Havíem coincidit en reunions de la PDD i alguna vegada en les consultes per la independència, però la vaig començar a conèixer personalment el 2011. Vam compartir quatre anys al Secretariat Nacional de l’ANC, els dos darrers  amb ella com a presidenta i jo de vicepresident. Centenars d’hores de reunions de treball. Vam tenir moments de tota mena: d’incertesa, de dubte, d’alegria, de tristor, de debat, de discussions, d’acord i de desacord... Moments d’eufòria i moments de frustracions. Dies d’alegries i dies de tristors. Discussions, algunes. No sempre vam coincidir en totes les idees o en totes les estratègies.

Era la revolució dels somriures... encara que no sempre vam tenir un somriure al rostre. Per damunt de tot, però, vam ser companys durant quatre anys units per un objectiu comú. Quatre anys extraordinaris en què, tots plegats, vam començar a fer realitat el que fins llavors pertanyia al món dels somnis. En la balança sempre pesaran infinitament més els records positius, de satisfacció i alegria, que els pocs de negatius que ens va tocar viure.

Catalunya ha viscut un abans i un després de l’octubre de 2017. A partir de llavors el país es va tenyir de groc, un color que ens va permetre mantenir el record i la lluita per als empresonats, els exiliats, els represaliats.

Recordo una frase d’aquells dies que la Carme ens va fer arribar des de la presó: “No ens convertiu en víctimes, som dones, som demòcrates i volem ser lliures. No ens ploreu. Reivindiqueu-nos.”

Avui, al Vull una resposta tindrem l’honor de parlar amb la Carme Forcadell.

Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana extreta del llibre de Carme Forcadell “Escrivim el futur amb tinta lila”

No vull aprendre a parar-me. Faré, un cop més, i com sempre del seu “NO” un nou punt de partida.

I nosaltres, com sempre des de fa pràcticament 4 anys marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent. Que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili, Els volem a tots lliures, Els volem a tots a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina! 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada