dimecres, 20 de desembre del 2017

El Baix Llobregat a la romana (DAVANTAL de LA CLAU de la nostra història)


En el programa d’avui, farem un viatge fins al segle I, en temps de l’Imperi romà d’August.

En aquesta CLAU, caldrà tenir present un dels elements claus, dels més importants de la història, que és la geografia. A cap observador mitjanament sensible se li escapa que la relació entre el medi geogràfic, el territori i les seves característiques morfològiques, les seves qualitats biològiques, amb els seus accidents geològics i el seu devenir, són el la base mateixa de la presència humana que, amb la seva activitat quotidiana, en definitiva és la que genera els fets que anomenem històrics.

Avui parlarem d'un territori naixent en un període històric d'ample abast per la seva durada en el temps i la profunditat dels canvis que provocà en la societat humana que vivia en un dels territoris centrals de la Tarraconense, també dita, la Hispània Citerior, punt estratègic en la articulació del país ja que és una de les portes d'entrada, des del litoral Mediterrani, cap a l'interior del país.

Som, doncs, a l’Imperi romà d’August, al segle I. Ens trobem a la dreta de l'estuari del riu Llobregat, a la vora d'un petit moll, als peus de Sant Boi de Llobregat i, des d'on podem contemplar, les restes d'unes termes romanes que testimonien la vida humana al voltant dels segles primer i segon de la nostra era. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada