dijous, 7 de desembre del 2017

La repressió inquisitorial que ens espera si no guanyem el plebiscit del 21-D (Per què vull sortir de l'Estat espanyol.- 7 Joan Guarch)


Tots podem veure les mesures que s’han anat aplicant des que el govern va convocar el referèndum de l’1-O. Les actuacions abans de l’1-O varen ser molt preocupants, especialment les del 20/9  que es va produir un autèntic cop d’Estat (un altre i en van...) contra el govern català i el poble de Catalunya. Sense cap justificació es varen assaltar les conselleries d’Economia, Afers Socials, Governació i Exteriors i es varen detenir 13 alts càrrecs de la Generalitat.

Tot i això, és molt més preocupant les actuacions que s’efectuen, dia si i dia també, des de l’aplicació, absolutament il·legal, del 155. Com que la justícia i els tribunals espanyols estan absolutament venuts a l’executiu, aquest ordena a tort i dret mesures absolutament discriminatòries que, als que ja vàrem viure la repressió franquista, ens la recorda fil per randa.

És l’intent de destrossar qualsevol estructura tant de les institucions  com de la societat civil al mateix temps que intenta inculcar la por a la ciutadania per qualsevol denúncia ciutadana a la que tothom està exposat. I aquesta situació està arribant a mesures autènticament kafkianes com les de la prohibició del color groc a quasi bé tot arreu.

Aquí teniu, extreta de diferents fonts, una colla d’intervencions de l’EE contra els polítics, les institucions, la ciutadania i, en definitiva el propi país.

795 encausats, 24 detencions i 10 presos polítics: diari d’una repressió que no s’atura:

Dijous, 7 de setembre – Un miler de càrrecs públics amenaçats.

Divendres, 8 de setembre – Escorcolls per a cercar les butlletes.

Dissabte, 9 de setembre – La Guàrdia Civil entra a la redacció del Vallenc.

Dimarts, 12 de setembre – Acte prohibit. El jutge Yusty Bastarreche va prohibir l’acte en favor del referèndum sobre la independència de Catalunya que s’havia convocat a Madrid per part del col·lectiu Madrilenys pel Dret de Decidir. 

Dimecres, 13 de setembre – La primera web clausurada. 

Dimecres, 13 de setembre – 712 batlles encausats. 

Dijous, 14 de setembre – Cop a la Sindicatura Electoral. La fiscalia espanyola va presentar querelles contra els membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya.

Divendres 15 de setembre. Flagrant vulneració de l’Estatut de Catalunya, quan Montoro intervé els comptes de la Generalitat, abans de que el 27/10 es decreti l’aplicació del 155.

Divendres, 15 de setembre – Cartells requisats i identificacions.

Divendres, 15 de setembre – Acte prohibit de la CUP. Anna Gabriel havia de fer un acte sobre el referèndum a la localitat basca d’Aldabe, però la policia espanyola, a petició de la fiscalia, va prohibir-lo perquè anava en contra de la resolució del TC contra la convocatòria del referèndum. 

Divendres, 15 de setembre – Garanties.cat, tancada. 

Divendres, 15 de setembre – Requeriment a diversos mitjans de comunicació. 

Dissabte, 16 de setembre – Detingut un militant de la CUP. 

Dimarts, 19 de setembre – Catorze hores de registres a Unipost.

Dimecres, 20 de setembre – El cop d’estat contra el govern català. A primera hora del matí, la Guàrdia Civil espanyola va assaltar els departaments d’Economia, Afers Socials, Governació i Exteriors de la Generalitat, tot fent un cop d’estat contra les institucions catalanes per evitar el referèndum del primer d’octubre. Els agents van detenir tretze alts càrrecs de la Generalitat i es van ordenar quaranta-un escorcolls, vuits dels quals van ser dependències de la Generalitat. 

Hi va haver dos detinguts més, Pau Furriol Fornells i Mercedes Martínez Martos, a qui van vincular amb la nau de Bigues i Riells en qu es van localitzar milers de butlletes.
Sis dels detinguts van passar dues nits en dependències policíaques. Per una altra banda, van ser investigades set persones més, encara que no van arribar a ser detingudes.
Aquell 20 de setembre, fora de la seu d’Economia, es van concentrar milers de persones, que van convertir el dia en una jornada de resistència històrica que la justícia espanyola no va deixar passar per alt.
Divendres, 22 de setembre – Sànchez i Cuixart, acusats de sedició
Dilluns, 25 de setembre – Primers registres en ajuntaments.
Dilluns, 25 de setembre – Assemblea.cat i cridadedemocracia.cat, tancades.
Dilluns, 25 de setembre – Investigats per clonar webs del referèndum. Dues persones van ser citades a declarar a la comissaria de la policia espanyola a Girona per haver clonat webs com ara ‘referèndum.cat’ o ‘garanties.cat’. La citació es va fer per ordre del jutjat d’instrucció número 4 de Paterna (València), que els investiga pels delictes de prevaricació, desobediència i malversació de fons públics.

Dijous, 28 de setembre – Detingut per penjar cartells. La policia espanyola va identificar uns ciutadans que penjaven cartells a favor del referèndum a Reus.

Dijous, 28 de setembre – Butlletes requisades. La Guàrdia Civil va requisar 2,5 milions de paperetes i 4 milions de sobres en un magatzem d’Igualada. 

Diumenge, 1 d’octubre – L’1 d’octubre: el dia de la gran repressió. 1.066 ferits i 52 càrregues policíaques arreu del Principat. Aquestes xifres són la millor manera de resumir una jornada històrica i dramàtica. La majoria dels qui van ser ferits el dia del referèndum, el 82,5%, van tenir contusions o policontusions. Un 83% dels casos van rebre una diagnosi lleu. Durant els dies següents, un 93,3% dels pacients van ser atesos per contusions o policontusions.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada