dimarts, 5 de desembre del 2017

CAL parlar de llengua (2005-2012) un programa al servei del país.


Avui, tot remenant, he trobat una "perla" fotogràfica que comparteixo amb tots vosaltres.

El mes de gener de 2005, presentava un projecte de programa de televisió a la direcció d’ETV Llobregat. El titulava "CAL parlar de llengua"  es va emetre fins a proncipis de 2012. Malgrat el títol, no només parlàvem de  llengua, sinó de temes molt diversos sempre relacionats amb la llengua, la cultura i la llibertat. I va ser així, perquè la llengua hi és present arreu, ho omple tot. De fet, les paraules que figuraven en el llibre recopilatori de programa Caçadors de paraules que es va emetre per TV3, va ser ben aplicable a CAL parlar de llengua.    


Qui té por de la llengua? Per què quan dèiem que preparàvem un programa sobre el català, gairebé tothom arrufava el nas? [...] Què és una llengua? La llengua és la vida. A la manera de Flaubert, tots i cadascun de nosaltres podem dir en veu alta: “La llengua sóc jo”.

Amb la llengua ens seduïm i ens enganyem, ens divertim i ens avorrim... Sense la llengua no hi ha pensament, perquè pensem en paraules. Dediquem gran part del nostre temps a fer anar la llengua. Sense la llengua, no sabríem viure, ens acompanya des del primer any de vida fins al dia en què pronunciem les fatídiques últimes paraules.

El que he trobat és un resum fotogràfic recull d'alguns dels programes de les cinc primeres temporades, és a dir des del 2005 fins al 2010. Ens trobareu a tots, començant per mi, molt més joves. 

Hi podreu veure, entre altres: M. Carme Junyent, Pilar Díaz (ara alcaldessa d'Esplugues), Anna Hernández, Joana Raspall, Elisenda Paluzie, Laura Borràs, Sergi Sol, Titot, Mathew Tree, Oriol Junqueras, els enyorats Patrícia Gabancho i Joan Solà, Màrius Serra, Víctor Alexandre, Juasme Pique (Jimmmy Jazz), Núria Feliu, Èric Bertran, Jordi Bilbeny, Chakir el Homrani, Sergi Blázquez, un Cercle Català de Negocis,qu ocmençava  a caminar i els 10.000 a Brussel·les.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada