dimecres, 20 de juny del 2018

Jesús, 3.000 anys abans de Crist? (DAVANTAL del programa núm. 109 de LA CLAU de la nostra història)



Si parléssim d’un home que va ser capaç de multiplicar pans i peixos per tal d’alimentar els seus seguidors. D’un home que va néixer de mare verge i que va ser venerat al bressol per distingits savis. D’un home que va morir i va ressuscitar al tercer dia... segurament tots nosaltres coincidiríem a dir que estem parlant de Jesús de Nazaret.

Avui, a LA CLAU de la nostra història, introduirem un nou interrogant en un tema tan important com és els orígens del cristianisme i en una persona cabdal, d’una personalitat abassegadora, la figura capdavantera en la cultura religiosa occidental: Jesús de Nazaret... Home? Profeta? Savi? Fill de Déu? 

El 1987, Claude-Brigitte Carcenac Pujol, llicenciada en Història i especialment en la branca d’Història de les Religions i en estudis de la civilització egípcia i interpretació de jeroglífics,  va escriure el llibre titulat “Jesús, 3.000 años antes de Cristo”. Un llibre d’investigació que li va permetre descobrir els paral·lelismes existents entre la figura de Jesús i la d’Osiris, un dels déus més importants de la mitologia egípcia. El déu de la mort i del més enllà al qual s’anomenava déu de la resurrecció. Nascut també de mare verge, adorat per savis, que va fer miracles i que va morir i ressuscitar al tercer dia.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada