divendres, 22 de juny del 2018

VÍDEO: Primàries per la República. El Rei a Tarragona (Darrer programa de Vull u na resposta)

  Emès el dijous 21 de juny de 2018 

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Josep Manel Ximenis, regidor d'Arenys de Munt per la CUP i membre de la plataforma "Primàries per la República" 

Dolors Feliu, jurista i membre del Col·lectiu Praga

Joan Puig,  periodista i editor de Directe.cat

El president de la Generalitat, en una carta signada també pels presidents Mas i Puigdemont, va emplaçar el Rei Felip VI a una reunió demà divendres coincidint amb la visita que el Rei farà a Catalunya per a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Barcelona. Entre altres coses, la carta remarcava que, des del 2014, els ciutadans de Catalunya han expressat la seva opinió sobre el futur polític del país i que, amb rècords de participació, s’ha configurat un Parlament amb majoria absoluta a favor de la independència. I continuava dient: Els ciutadans de Catalunya han parlat. Tanmateix, qui els ha escoltat? A hores d’ara, ningú.”  

No hi haurà, però, reunió, perquè des de la Moncloa ja l’han descartada.

En relació a la presència del Rei demà a Tarragona, el president Quim Torra ha dit que “l’arribada del rei exigeix una resposta de país... Cal una resposta de país, demà? Com ha de ser aquesta resposta? El president de la Generalitat ha de ser present en l’acte de Tarragona? I en el de la setmana que ve en el lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona?  
En parlarem tot seguit amb els nostres convidats i també d’altres temes com la primera reunió que tindran Quim Torra i Pedro Sánchez el proper 9 de juliol. I comentarem el que diu Jordi Sánchez en una carta publicada a l’ARA. En aquesta carta, Jordi Sánchez sembla intuir que el diàleg durarà força temps. 

Abans, però, entrevistarem Josep Manel Ximenis, membre de “Primàries per la República” que es proposa crear una plataforma que coordini i ajudi totes les iniciatives ciutadanes que vulguin promoure llistes als seus municipis de cara a les eleccions del 2019; sota el principi de  candidatures escollides per primàries o processos participatius entre tota la ciutadania i per dur a terme el mandat popular de l’1 d’octubre. De seguida ens hi posem. 

Som-hi! Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada