divendres, 22 de juny del 2018

El canvi climàtic (DAVANTAL del programa núm.17 de Catalunya segle XXI)



En els últims 150 anys, la temperatura mitjana ha augmentat gairebé 0.8 ºC a tot el món, i al voltant de 1ºC a Europa. Els últims onze anys figuren entre els més calorós dels recollits en els registres instrumentals de la temperatura de la superfície de la Terra des de 1850. El Canvi Climàtic i la creixent "crisi ecològica", juntament amb la pobresa i la desigualtat, són els principals reptes de la nostra era a nivell ambiental, social i econòmic.

Per Canvi Climàtic entenem l'alteració del clima i les temperatures de la terra que afecta els ecosistemes i origina canvis que directament o indirectament són produïts per l'activitat humana. L'augment excessiu dels "gasos de l'efecte hivernacle" contribueix a la variació de la temperatura i al deteriorament de la capa d'ozó, Un excés de gasos que és generat per les diverses activitats de l'home, com l'ús d'energies elèctriques, la dependència de les indústries de combustibles fòssils o la contaminació de les zones urbanes amb els transports, el mal ús dels residus, els processos industrials, etc

L'impacte mediambiental repercuteix en gran mesura a la sequera dels rius i la falta d'aigua potable, com també als canvis en les condicions de la producció d'aliments i l'augment de desastres naturals com sequeres, onades de calor i inundacions.

El Canvi Climàtic és un fenomen ambiental de profundes conseqüències econòmiques i socials que afecta principalment els països del sud, situats en zones menys preparades estructuralment per suportar aquests fenòmens naturals.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada