divendres, 18 de gener del 2019

VÍDEO: Les detencions de 16/01. Campanya ANC per l'autodeterminació. Plataforma Alcaldia Republicana (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 17 de gener de 2019

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:


Roger Herèdia, president del banc d'ADN

Joaquim Arnau , membre del SN i tresorer de l'ANC

Havia començat a escriure aquesta entradeta amb el trasllat dels presos polítics catalans a Madrid. Els fets, però que van succeir ahir han fetque la modifiqui.

Les detencions que ahir es van produir cal considerar-les com un fet gravíssim, impropi d’un Estat de dret. Com en els pitjors temps de la tristament famosa “brigada polítcosocial”, com si el túnel del temps ens hagués retornat a l’Espanya “de charanga y pandereta, cerrado y sacristía...” a l’Espanya del No-Do, a les dues Espanyes de Machado, de les quals calia que ens protegís Déu, “la España que muere i la España que bosteza” ... policies espanyols, alguns d’ells encaputxats, sense cap ordre judicial, van detenir un total de setze persones, entre elles dos càrrecs electes, l’alcalde de Verges i del Celrà i un fotoperiodista, que va ser introduït per 4 agents, a la força i sense cap explicació, en un cotxe. Per si fos poc, aquestes detencions van ser acompanyades d’un atac i d’un menyspreu lingüístic idèntic al que succeïa en la dictadura quan se’ls va negar el dret a parlar en català.

Què està passant? Quins són els objectius reals d’aquestes detencions? ¿És que potser VOX només és la punta visible d’un iceberg que amaga un franquisme, un feixisme instal·lat en determinades institucions i estaments de la societat espanyola?

En aquest clima de repressió contra l’independentisme, la setmana que ve, amb tota probabilitat, es produirà el trasllat dels presos polítics catalans a Madrid. El mes que ve està previst que comenci el judici polític al Procés. Un judici que s’allargarà setmanes.

Les defenses dels líders independentistes han presentat els respectius arguments de defensa dels seus representats. En línies generals, totes comparteixen una idea: en el camí cap al referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, el mateix dia de la votació i es dies posteriors no es va cometre cap delicte i, en canvi, s’ha creat un fals relat de violència. En paraules de Jordi Pina, l’advocat de Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull, hi haurà un judici contra les urnes, la democràcia i els drets fonamentals.

Davant de la imminència d’aquest judici, l’Assemblea Nacional Catalana ha presentat avui la campanya que durà a terme amb l’objectiu de reivindicar el dret d’autodeterminació.

Avui, però, també coneixerem la Plataforma per a una Alcaldia Republicana, una iniciativa que ha sorgit a Sant Just Desvern de cara a les properes elecons municipals.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats.

Comencem.                      

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada