dimecres, 20 de febrer del 2019

21 de febrer. El Vull una resposta també s'atura


El segle I abans de Crist, Sèneca, filòsof romà, polític i dramaturg va deixar dit: Les condicions per a la conquesta són senzilles. Només hem de treballar-hi un temps, suportar un temps, creure-hi sempre, i no retrocedir mai.

Aquest dijous 21 de febrer Catalunya viurà una jornada excepcional.  Diverses entitats, organitzacions i associacions s’han sumat a la convocatòria de vaga general de la Intersindical. Sota el lema  “L’autodeterminació no és delicte” i en suport als presos polítics i exiliats, entre altres, s’hi ha adherit les entitats l’ANC i Òmnium i sindicats o organitzacions com la USTEC, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, el Sindicat d’Estudiants, les ADIC, la CGT d’Ensenyament, Universitats per la República, la Unió de Pagesos. ..També hi donen suport els partits ERC, Junts per Catalunya, la CUP i l’associació la Crida.

El dijous 21 de febrer és, també, un dia excepcional per al Vull una resposta. Aquest programa va néixer el mes d’octubre de 2012 i enguany estem en  la setena temporada ininterrompuda d’emissió. El programa ha tractat un tema d'interès cada setmana. Hem analitzat els greuges de l'Estat Espanyol contra Catalunya i els costos, econòmics, socials i democràtics, que ens representa formar part de l’Estat espanyol. Cada setmana hem pogut viure l’evolució del procés independentista. Hem intentat aclarir conceptes, comentar informacions, declaracions i els diversos escenaris polítics que hem anat vivint. Hem presentat entitats, organitzacions, projectes, llibres... a l’entorn del procés d’independència.

El Vull una resposta avui també s’atura. Perquè creiem fermament que l’autodeterminació no és cap delicte. Perquè creiem fermament en el dret a la independència com a eina per construir un país millor i una societat més justa, més lliure i més democràtica. Perquè creiem que no es pot empresonar ningú per les seves idees.

El Vull una resposta avui també s’atura. Per denunciar un judici injust contra els nostres representants polítics i socials, molts dels quals han passat pel nostre programa.

Avui, doncs, en suport a les bones persones que estan sent jutjades us oferim els moments que alguns d’ells van compartir amb tots nosaltres.

En paraules del filòsof francès Montequieu: “No hi ha pitjor tirania que la que s'exerceix a l'ombra de les lleis i la calor de la justícia.”

Avui, el Vull una resposta també s’atura.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada