divendres, 6 de desembre del 2019

VÍDEO: Convenció 14-D del republicanisme sobiranista i progressista. Compareixença de Miquel Buch. Converses PSOE-ERC (Darrer programa de Vull una resposta)

Presenta: Clara Ardèvol I Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Francesc Matas, coportaveu de Sobiranistes

Lourdes Escardívol, SN de l'ANC

Montserrat Sinyol, SN de l'ANC

Francesc Abad, analista polític

Davantal

països com Brasil, Colòmbia o Equador,  el “Lawfare”, un terme anglès que es  podria traduir com a “Guerra jurídica asimètrica”.

Aquesta “guerra jurídica” es desenvolupa mitjançant un ús il·legítim del Dret intern o internacional per fer mal a l’adversari polític, tant des del punt de vista de l’opinió pública com també paralitzant-lo políticament i financerament i immobilitzant-lo judicialment. 

La seva planificació i execució va començar, com hem dit abans, a l’Amèrica Llatina, com a estratègia de combat i de desprestigi de moviments d’esquerra que aconseguien grans avenços polítics.

El que estem vivint i patint des de fa uns anys a Catalunya forma part d’una política de “guerra jurídica asimètrica”?

Ahir es va produir la compareixença a la comissió d’interior del conseller Miquel Buch que va justificar l’actuació dels Mossos durant les protestes per la sentència. Tot i així va dir que continua l’auditoria interna que actualment investiga 33 actuacions de la policia catalana. Curiosament, el conseller va rebre el suport dels partits unionistes.

El balanç de les protests ha estat de 149 persones ateses. 75 per agressions de Mossos i 43 de Policia Nacional. 54 ferits per bales de foam o de goma (4 amb pèrdua d’un ull) 3 agressions per atropellament, 200 detinguts i una trentena d’empresonaments.

La Convenció Republicana del Sobiranisme Progressista busca ser l’espai plural de reflexió imprescindible per tal de poder avançar en la lluita per l’autodeterminació, l’amnistia dels presos i les preses polítiques i, en definitiva, per la República Catalana.

Així es presenta la Convenció14-D que tindrà lloc el proper 14 de desembre al Campus de la Ciutadella de la UPF.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada