divendres, 15 de maig del 2020

VÍDEO: Davantal i frase de la setmana del Vull una resposta en confinament (Setmana de l'11 al 17 de maig de 2020)

Portem ja 60 dies de l’Estat d’alarma, el que algú va anomenar Estat de setge encobert que permet a l’Estat aplicar un nou 155 a la ja malmesa autonomia catalana. Un 155 que sembla que s’allargarà encara més perquè el govern de l’Estat l’hi ha agafat gust i vol ampliar el setge 30 dies més encara.

El Coronavirus, com no podia ser d’altra manera, ha contagiat també l’11 de setembre. L’Assemblea ja ha anunciat que enguany no hi haurà la gran manifestació o concentració dels darrers anys. Sembla ser, però, que no ens quedarem sense l’habitual performance i ja s’albira una concentració mixta entre presencial i virtual. D’això els castellans en dirien “rizar el rizo” i nosaltres en diem “filar encara més prim.”

Xavier Albiol torna a ser l’alcalde de Badalona. Els regidors que formen part del PSC i de Badalona valenta, de la qual formen part Guanyem i ERC ho podrien haver evitat. El PSC no ho ha permès. Ha preferit fer alcalde al representant del PP abans que a Dolors Sabaté. 

Els partits polítics, avui uns, demà uns altres, continuen avergonyint la societat. Si algú creia en possibles pactes denominats d’esquerres, ja esteu veient que el que passa per davant de tot l’interès personal o partidista de cadascun dels protagonistes dels diferents serials que anem vivint i patint al país.

La societat civil ha de tornar a agafar el timó. Tal com va fer després de la sentència de l’Estatut, amb la PDD, les consultes sobre la independència, la creació de l’ANC.

I sense el som-hi i el comencem...hem de passar directament a la frase de la setmana. 

La frase de la setmana

La frase de la setmana és de poeta i escriptor ucraïnès en llengua russa Nikolai Gogol, de la seva obra l’inspector

“No culpis pas el mirall, la ganyota la fas tu”

Una abraçada a la Clara Ardévol, al Josep Pedrol i al Xavi Portet i a tota la gent d’ETV Llobregat

Marxem amb el pensament posat en la nostra gent. La que pateix repressió, presó i exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Cuideu-vos molt. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada