divendres, 11 de juny del 2021

Presentem Catalunya Proposa, grup independentista de base

Vull una resposta. 9a temporada. Emès el 10 de juny de 2021 per ETV Llobregat i TerraMar

Convidats

Joan Guarch, activista. Membre de Catalunya Proposa

Joan Carles Roca,  activista. Membre de CatalunyaProposa

Pere Oriol Costa, activista. Membre de Catalunya Proposa

Davantal 

Resulta força evident que l’Estat espanyol es troba, en l’àmbit internacional, cada vegada més contra les cordes, sobretot pel que pertoca a l’àmbit de la justícia. Intentant minvar la bufetada internacional que, més aviat que tard, li acabarà caient, ha començat la seva particular campanya que té com a estrella màxima l’indult per als presos polítics.

I sembla ser que els polítics que dirigeixen la Generalitat i que han propiciat el pacte ERC-JxCat (i que, malauradament, no són altres que els que estan empresonats) també s’han vist obligats a moure fitxa. Més enllà de la presència del president de la Generalitat al Foment del Treball en  l'acte d'homenatge al comte de Godó (un “Grande de España”), el moviment independentista s’ha vist sacsejat per dos articles/cartes: “Mirant al futur” d’Oriol Junqueras, publicada a l’ARA i a la Sexta i “L’1 d’octubre no va ser un error”, que Jordi Sánchez va publicar l’endemà de la del Junqueras a l’ARA.

Allò que en un principi semblava que no podia ser, que els nostres representants ens haguessin enganyat l’octubre de 2017... i potser molt abans, ha anat prenent cos amb el temps, i les frases totalment desafortunades del que va ser vicepresident de la Generalitat i del que va dirigir l’Assemblea del 2015 al 2017, no han fet res més que confirmar-ho.

No és d’estranyar, doncs, que davant l’incompliment i els enganys dels nostres representants, la societat civil es mobilitzi, tot creant nous grups que li permetin continuar la lluita per la independència.

Avui, coneixerem un dels de més recent creació: Catalunya Proposa. Un grup que es defineix format per persones procedent de la ciutadania de base no partidista. Desencisats amb les constants picabaralles i maniobres per part dels partits polítics per aconseguir exercir una hegemonia en l’espai independentista, es reafirmen, malauradament, que els partits son la baula feble del moviment que lluita per la independència, i aspiren a desbordar les seva encotillada visió.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem! 

Final

Avui l’escriptora Maria Barbal rebrà el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. El nostre reconeixement i admiració amb una cita de la seva primera novel·la: “Pedra de tartera”

"Em sento com una pedra amuntegada en una tartera. Si algú o alguna cosa encerta a moure-la, cauré amb les altres rodolant cap avall; si res no s'atansa, m'estaré quieta aquí dies i dies."

Marxem com sempre amb el pensament posat en tota la nostra gent, que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili, Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu mol bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada