dijous, 15 de gener del 2015

Hi ha acord... Les meves sensacions



Hi ha acord....

Durant aquestes darreres setmanes, hem treballat molt perquè els polítics arribessin a una fórmula d'acord que pogués acabar amb aquest maleït impàs que amenaçava el propi procés d'independència.

Durant les darreres setmanes, els independentistes hem estat convivint amb una estranya barreja de sensacions. Hem anat passant els dies entre la perplexitat, la decepció, la tristesa, la indignació, la impotència... 

Hi ha acord...

La primera sensació que vaig tenir ahir escoltant el president Mas va ser una sensació agre-dolça. Volíem l'acord. Era imprescindible perquè la unitat d'acció de l'indendentisme començava a esquerdar-se per diferents bandes. 

Hem arribat fins aquí gràcies a la unitat d'acció. El que ha diferenciat el moviment independentista dels darrers anys en relació al de dècades anteriors és que ha sabut trobar la fórmula que ens ha permès la gran unitat, profundament transversal, a l'entorn d'un sol objectiu. Aquest valor l'hem sabut transmetre a determinades forces polítiques i també a les institucions. Només podem guanyar si continuem per aquest camí.

Hi ha acord...

Sensació dolça de l'acord pel que significa de voluntat de recuperar aquesta unitat que perillava. Sensació dolça de l'acord perquè sabem que tenim una data en què ens jugarem el futur del país. Sensació dolça de l'acord perquè, per primera vegada, he sentit parlar de Full de ruta comú i acordat. Aquest Full de ruta en què l'Assemblea va centrar, des del primer moment, tots els seus esforços, malgrat la mentida que han mirat d'escampar alguns mitjans i gent interessada, intentant fer creure que a l'ANC només li preocupaven les llistes, les candidatures i els noms.

Algun dia n'haurem de parlar abastament d'aquests darrers dos mesos i de la feina discreta, sacrificada i intensa que ha fet l'Assemblea.

Hi ha acord...

Sensacions agres de l'acord.... Evidentment, la data... i no en diré cap més, malgrat que en pugui tenir. Per què...?

Doncs, perquè hi ha acord...

Les mirades al passat només ens han de servir per aprendre dels possibles errors comesos. La nostra mirada sempre ha d'estar posada cap al davant, més enllà fins i tot de l'horitzó. L'Assemblea transmet sempre il·lusió, transmet sempre sentiments i sensacions positives. Nosaltres hem après a mirar endavant, a mirar al futur. I així ho continuarem fent.

No mirem enrere.... Disposem de 8 mesos per treballar intensament en el nostre principal objectiu: ampliar la majoria social favorable a la independència. Disposem de 8 mesos per assegurar la victòria de l'independentisme en les properes eleccions. 

I, durant aquests 8 mesos, hem de ser els garants que la unitat d'acció sigui l'element que marqui el desenvolupament de la propera campanya electoral. Hem de fer un seguiment exhaustiu dels nostres polítics perquè no es desviïn ni un mil·límetre del camí de la unitat i perquè el Full de ruta en el qual tant hem treballat sigui el comú, sigui l'unitari.

Hi ha acord... 

Unitat, unitat unitat... àmplia, global... El 27 de setembre només ens val un únic, clar i inqüestionable resultat.


2 comentaris :

  1. No crec que la data del 27S sigui desfavorable als independentistes. Dels 10 possibles nous factors almenys 3 ens afavoreixen.

    L'ANC amb el nou secretariat pot / ha de ser un dels favorables. El Secretariat actual ha d'ajudar el nou a que sigui almenys tan eficaç i eficient com l'actual.

    Llegiu l'article de Pere Cardús a vilaweb.
    http://www.vilaweb.cat/noticia/4227173/20150115/quines-implicacions-eleccions-setembre-marc.html

    ResponElimina