dimarts, 21 de setembre del 2021

Adrià Sas, condemnat a 3 anys i mig de presó. 13 membres dels CDR jutjats per terrorisme. El fiscal recorre l'absolució de Tamara Carrasco

Vull una resposta. 10a temporada. Emès el dilluns 20 de setembre de 2021 per ETV Llobregat i TerraMar

Convidats

Adrià Sas, Militant comunista. Represaliat

Lourdes Escardívol, mestra

Rosario Palomino, psicòloga

Davantal

Eduardo Garzón, Esther Garcia, Sònia Pascual, Queralt Casoliva, Germinal Tomàs, Alexis Codina, Jordi Ros, Xavier Duch, Rafael Joaquín Delgado, Ferran Jolis, Xavier Buigas, David Budria i Clara Borrero.

Aquests són els noms dels tretze activistes catalans vinculats als CDR detinguts el 23 de setembre de 2019. Ara, el titular del jutjat central d’instrucció 6 de l’Audiència Nacional, el magistrat Manuel Garcia-Castellón,

Els membres dels CDR detinguts en l'anomenada operació Judes aniran a judici. El magistrat de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, ha decidit portar-los a judici per terrorisme.  A més, a nou d'ells se'ls processarà també per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista. Podrien ser condemnats a penes que van dels 6 als 15 anys de presó.

La fiscalia del Tribunal Suprem ha recorregut l’absolució de Tamara Carrasco. La fiscalia insisteix a condemnar Carrasco basant-se en l’art. 559 del codi penal. No hi ha cap precedent a l’estat espanyol de condemna per aquest article, que el va introduir el govern del PP en la polèmica reforma del codi penal del 2015. Si arribés a ser condemnada, podria establir un precedent molt perillós per a l’exercici de drets fonamentals.

Avui es compleixen 4 anys de la gran concentració davant el departament d’Economia a Rambla de Catalunya. Encara hi ha 29 acusats pendents de judici. La repressió ferotge i venjativa de ‘Estat espanyol ha caigut sobre el poble de Catalunya des de llavors i no s’atura. Presos polítics, exiliats, i més de 3.500 represaliats. Una triple repressió: política, judicial i econòmica que afecta tothom: joves i gent gran, càrrecs electes, alcaldes, activistes, la Mesa del Parlament i un llarg etcètera.

En el programa d’avui, parlarem amb Adrià Sas, militant comunista, condemnat a tres anys i mig de presó per les protestes de l'1-O del 2018.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

Un dia més continuem marxant amb el pensament posat en tota la nostra gent, que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Demà, 21 de setembre, la gran Núria Feliu complirà 80 anys. Potser ella no se’n recorda d’alguns de nosaltres, però nosaltres sí que la recordem, cada dia.

Tots voldríem trucar-la per dir-li: t’estimo.   

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada