dilluns, 5 de setembre del 2022

11 de setembre de 2022, nosaltres, com sempre, hi serem!

 

Fa deu anys, durant els mesos de juny i juliol de 2012, la recent nascuda Assemblea Nacional Catalana va mantenir converses amb diferents partits i entitats per tal que s’impliquessin en la manifestació que convocat l’ANC per a l’11 de setembre a Barcelona.

Uns mesos abans, el 10 de març de 2012, l’Assemblea Fundacional del Palau Sant Jordi havia aprovat el Full de Ruta 2012 en què es deia que el 23 de juny 2012 començaria la Marxa per la Independència (que va acabar sent el 30 de juny a Lleida), Per la Diada Nacional, la Marxa es clouria a Barcelona per manifestar-se sota el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa'.

Les diferents converses van ser totalment decebedores. Des de la resposta d’una important entitat que ens va comunicar que consideraven un error fer la manifestació perquè seria impossible superar la del 10 de juny de 2010, fins a la de partits que no consideraven oportú implicar-se en una manifestació de signe independentista i amb una entitat que acabava d’aparèixer en el marc social i polític del país.

La realitat és que en el mes de julio l’Assemblea estava sola en la convocatòria de la manifestació “Catalunya nou estat d’Europa”. Més enllà d’agrupacions territorials o sectorials els partits no s’hi involucraven oficialment.

A partir del mes d’agost, i davant l’èxit que anaven tenint les mobilitzacions territorials convocades per l’ANC, les coses van començar a canviar una mica fins arribar a la “cua” i els cops de colze per poder ser darrera la pancarta de “Catalunya nou estat d’Europa”. Mai més, des de llavors, vam haver d’anar darrera els partits o les entitats perquè convoquessin i participessin en les manifestacions de l’Assemblea.

I per què recordo avui aquest episodi? Perquè, com algú ha dit, no és important si el president de la Generalitat participarà diumenge en la manifestació (Artur Mas, el president del 2012, tampoc hi va ser llavors i no va rebre una delegació de l’ANC fins després de l’èxit obtingut). No és important si aquest o aquell hi aniran. No és important si aquest partit o aquella entitat hi serà diumenge. El que és veritablement important és que hi siguem NOSALTRES.

NOSALTRES... els de les Consultes per la independència. NOSALTRES... els de la manifestació del 2012, de la Via Catalana del 2013, de la V baixa del 2014. NOSALTRES... els de cada 11 de setembre. 

NOSALTRES... els que vam defensar els col·legis la nit i durant tot l’1 d’octubre. NOSALTRES... que vam ocupar els carrers el 3 d’octubre. NOSALTRES... que sabem superar el desencís provocat pels nostres representants aquell mes d’octubre de 2017. NOSALTRES... els que som al costat dels 4.000 represaliats per l’Estat espanyol.

 NOSALTRES... que sabem que la lluita continua.

NOSALTRES... la força de la gent..

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada