dijous, 10 de novembre del 2022

Com fem efectiva la independència? Cal una 2a Conferència Nacional Per l'Estat Propi?

 

Vull una resposta. 11a temporada. Emès el 7 de novembre de 2022 per ETV Llobregat i TerraMar

Convidats: 

Pere Pugès activista, fundador de l’ANC

Rosa M. Quintana, metgessa, membre de l’Assemblea de Representants del CxRep

Joan Puig, editor larepublica.cat, membre de l’Assemblea de Representants del CxRep

Francesc Abad, analista polític

L’any 2011, el Moviment per la Independència va organitzar la Conferència Nacional per l’Estat propi, amb l’objectiu d’aprovar un Full de ruta en què, com a primer pas, es preveia la creació de l’ANC. Un any després, l’Assemblea va assumir i desenvolupar el Full de Ruta aprovat en la Conferència.

Des de llavors, el context polític i social ha canviat força.  Després de l’octubre de 2017, han aparegut noves propostes i fins i tot actors nous en el moviment independentista. Començant pel Consell per la República, els Consells Locals  i el document Preparem-nos i continuant amb moviments i plataformes diverses.

Enguany, l’Assemblea ha engegat aquest nou mandat amb les propostes de la Conferència Nacional  del Moviment Independentista i de la llista cívica i el Moviment per la independència ha presentat la proposta d’una segona Conferència Nacional per l’Estat Propi.

El fet que ambdues iniciatives comparteixin el mateix nom “Conferència Nacional” ha provocat una certa desorientació en les bases independentistes que es pregunten si es tracta del mateix projecte i, si no és així, si ambdós projectes són complementaris o excloents.

En el Vull una resposta d’avui, coneixerem i parlarem sobre la proposta del Moviment per la Independència de dur a terme una Segona Conferència Nacional per l’Estat Propi.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana... Enguany és el centenari del naixement de Guillem Viladot, poeta d’Agramunt. Un poema de “Quadern de l’Òbit”

Va deixar dit / que a la làpida del nínxol / hi esculpissin / aquest epitafi:/ —Per arribar aquí /no calia tanta feina.

Marxem amb el pensament posat en la nostra gent que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada