divendres, 27 de febrer del 2015

Santiago Vidal: un home bo, just i honest


El cas de la sanció al jutge Santiago Vidal és un nou atemptat a la democràcia; un fet gravíssim que s'afegeix als molts que estem patint des de fa un temps.

La sentència al jutge Santiago Vidal és un autèntic escarni i un ultratge a la democràcia i a la llibertat d'expressió. Una gota (i de les grosses!) que pràcticament fa vessar el got de la involució democràtica. Una involució que cada vegada s'expressa de manera més clara en els aspectes polítics, judicials, financers, socials, cultural i lingüístics.

A l'Estat espanyol, cada vegada existeix menys independència entre els poders legislatiu, executiu i judicial. En els darrers temps, l'Estat espanyol s'ha llençat, obertament i directa, a una allau d'aprovació de lleis que retallen els drets aconseguits durant les tres darreres dècades: la llei de l'avortament, la de seguretat ciutadana, la de seguretat privada, la llei de taxes, la reforma de la llei de processament criminal, la reforma del codi penal, pacte contra el gihadisme... Un bon grapat de lleis a les quals podem afegir la tristament famosa LOGSE (que recentment ha incorporat la cirereta dels continguts de l'assignatura de religió) o la Llei de Reforma Local de l'Estat (LRSAL) que intenta escanyar i eliminar de soca-rel l'autonomia municipal. 

I em permetreu la llicència de passar per alt les decisions del Tribunal Constitucional, un autèntic tribunal polític al servei dels aparells del'Estat. 

El jutge Santiago Vidal és un gran professional, un home bo, just i honest que mereix tot el nostre respecte i tot el nostre suport. Un home que s'ha convertit en el darrer objectiu, en la darrera víctima d'un Estat anacrònic, un Estat més pròxim al franquisme que no pas a la democràcies europees. 

El moviment independentista està amarat dels valors de llibertat, democràcia i justícia social i, ho hem dit i ho repetirem, representa l'autèntica revolució del canvi. Des de l'ANC hem parlat i argumentat molt sobre el per a què volem la independència. Hem parlat de justícia social, de regeneració democràtica, de participació ciutadana, de llibertat, d'un país millor, d'un Estat per a tothom i al servei de tothom...Hi ha molts arguments per voler la independència i un d'ells és també per dignitat. 

La independència ja no és un somni, ni un anhel ni un objectiu. La independència és una autèntica necessitat democràtica. L'única sortida possible per a tots aquells que volem canviar les coses, que volem una societat més lliure i més justa. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada