dissabte, 25 de març del 2017

Terra d'Edom. Desigualtat de gèneres (VÍDEO darrer programa de Vull una resposta)

Emès el dijous 23 de març de 2017

Parlem del projecte del documental "Terra d'Edom" sobre els jueus catalans. -en la segona part del programa entrevistem les representants de Social.cat sobre les jornades "Socialitzants" amb el debat Desigualtats  de gèneres: Com aturem la violència masclista? . Com sempre, també comentem l'actualitat política. 

Presenta: Magda Gregori
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:
Ramon Vallès, productor "Terra d'Edom·
Ignasi P. Ferré, director "Terra d'Edom"
Anna Garofano, economista
Judit Domènech, Social.cat
Cristina Garde, Social.cat
Jaume Marfany

Quina és la història, la cultura i la vida del poble jueu al conjunt dels Països Catalans? Avui en parlarem al programa. «Terra d’Edom» és un documental que vol intentar mostrar com els jueus van arribar a la península Ibèrica i quin ha estat el seu recorregut fins a l’actualitat. Tenint en compte també que l’any 1492 i durant la Segona Guerra Mundial van ser expulsats de casa nostra. 

Però aquesta setmana l’actualitat política catalana passa també per l’aprovació dels nous pressupostos, després d’un tens i polèmic debat al Parlament, i per la sentència condemnatòria de Francesc Homs. Ho analitzarem amb els nostres convidats. I al tram final del programa parlarem de les desigualtats de gènere. Vuit dones van ser assassinades el 2016 a mans de la seva parella. Com podem aturar la violència masclista? 

Fem-nos nostres els mots d’Ovidi Montllor: «Direm paraules amb sentit, sense comèdies ni mentides, i canviarem armes per abraçades». De seguida, ens hi posem. Som-hi. Comencem.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada