dissabte, 9 de desembre del 2017

(2) La repressió inquisitorial que ens espera si no guanyem el plebiscit del 21-D (Per què vull sortir de l'Estat espanyol.- 8. Joan Guarch)


Continuació de la llista d’intervencions de l’Estat espanyol contra els polítics, les institucions, la ciutadania i, en definitiva el propi país. 

Dilluns, 16 d’octubre – Cuixart i Sànchez, presos polítics a l’Europa del 2017.

Dijous, 19 d’octubre – El batlle de Dosrius citat a declarar. 

Dijous, 19 d’octubre – Registres en comissaries dels Mossos d’Esquadra.

Dimecres, 25 d’octubre – Sis detinguts arran de l’1-O.

Divendres, 27 d’octubre – El 155 i la intervenció definitiva: govern destituït, parlament dissolt i eleccions.

Dijous, 2 de novembre – L’Estat espanyol envia a la presó Junqueras i la meitat dels membres del govern de Catalunya.

Divendres, 3 de novembre – La revista ‘El Jueves’ també rep i és investigada per un delicte d’injúries.

Diumenge, 5 de novembre – Vuit professors investigats per debatre sobre el primer d’octubre. després de prendre’ls declaració, el jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell va decidir de mantenir com a encausats per un suposat delicte d’incitació a l’odi els vuit mestres de tres escoles de la Seu d’Urgell pel tractament que havien fet a classe dels fets de l’1-O.

Dijous, 9 de novembre – Forcadell esquiva la presó amb una fiança de 150.000 euros. 

Dijous, 9 de novembre – José Téllez, investigat per desobediència i obstrucció a la justícia. 

Divendres, 10 de novembre – Causa general contra polítics i veïns de Reus.

Dijous, 16 de novembre – El senyor Bohigues, un encausat més. L’actor i radiofonista Eduard Biosca va rebre una citació judicial per un gag del seu personatge al programa ‘Versió RAC-1’, el senyor Bohigues.

Divendres, 17 de novembre – Sis detinguts més acusats d’incitació a l’odi.

Dimarts, 21 de novembre – Primeres sancions per les protestes durant la vaga del 3-O.

Divendres, 24 de novembre – Un home detingut per haver celebrat la mort de Maza.
El ministeri d’Interior espanyol ha obert una pestanya nova a la seva pàgina web dins l’apartat destinat als delictes d’odi. L’ha titulada ‘Situació a Catalunya: protecció de víctimes‘, i anima a denunciar els catalans sospitosos de ‘delictes d’odi’. En realitat el que fa és precisament fomentar l’odi contra els que denuncien, en lloc d’evitar-lo. Exactament igual que després de la Guerra Civil espanyola. Els vencedors es van dedicar a fomentar la denúncia contra aquells ciutadans que, en realitat, havien restat fidels a les institucions legals en contra dels qui s’havien rebel·lat amb violència amb les armes. Son les pràctiques emprades per la Inquisició però al segle XXI.

Dimecres, 29 de novembre.- El batlle d’Argentona, Eudald Calvo (CUP), ha estat encausat per no haver impedit el referèndum del primer d’octubre ni la seva campanya. Ha estat acusat de desobediència, prevaricació i obstrucció a la justícia, tres delictes que podrien comportar-li la inhabilitació, multes i, fins i tot, una pena de presó.

Dimecres, 29 de novembre.- Prohibició del color groc a les fonts i façanes públiques.

Dimecres 29 de novembre.- La Junta Electoral de Lleida obliga a treure els llaços grocs de tots els espaís públics.

Dimecres 29 de novembre.- La JE de T prohibeix un grup d’avis, a Reus,  manifestar-se pels presos polítics.

Dimecres 29 de novembre.- Denunciat l’actor Toni Albà per unes piulades contra la jutge Lamela.

Dimecres 29 de novembre.- El poble de Medinyà es veu obligat a desaparèixer com a municipi independent per una sentència del TC i l’aplicació del 155

Decisió del ministre de cultura espanyol, emparant-se en el 155, perquè es retornin urgentment les obres del monestir de Sixena a l’Aragó.

A hores d’ara hi ha 92 contractes paralitzats, centenars d’associacions pendents de rebre les subvencions que ja estan aprovades  i més de setanta iniciatives legislatives parlamentaries que han quedat paralitzades.

En sanitat, paralització de la Llei d’accés universal a la salut, absurds tràmits burocràtics, com haver de fer declaracions responsables per la compra de qualsevol aparell mèdic necessari, i tot això controlat directament per Madrid. O la representació política de Catalunya al Consell Interterritorial de Sanitat on es discuteixen les desavinences per mirar d’arribar a consensos. Doncs en aquest moment la Generalitat Catalana està representada per l’Estat Espanyol que , per tant, és art i part en el Consell, etc.

Violació del secret de correu en la carta enviada per funcionaris del Departament de Presidència al Conseller Turull i trobada oberta, rebregada i tirada al carrer davant de l’Oficina de Correus de Sant Cugat.

O les dues denúncies del PP, per manca de pluralisme polític i neutralitat i violació del llibre d’estil, contra Mònic Terribas per algunes opinions dites a Catalunya Ràdio.

O la pressió política i econòmica sobre periodistes i el propi mitjà de TV3, demanant l’IVA de les subvencions rebudes per la CCMA que puja 167,4 milions d’€, o a la manera de treballar quan, al parlar de política no poden parlar de President Puigdemont, o de govern a l’exili, o de consellers empresonats...

O les afirmacions de Garcia Albiol dient que cal tancar TV3 i i tornar-la a obrir amb gent “normal”...

O les crítiques, del PP, d’adoctrinament infantil contra Espanya, al programa infantil “InfoK”.
O l’acomiadament de tot el personal de les delegacions de Catalunya a l’Exterior.

Etc, etc, etc...Aquesta caça de bruixes envairà la vida quotidiana del país en els propers mesos si no recuperem el control de les institucions i exercim nosaltres les decisions sobre com hem de governar-nos, quines lleis legislem i apliquem i com volem exercir la convivència al carrer sense veure’ns denunciats, acusats i, en definitiva represaliats per les més clàssiques formes inquisitorials emprades pel feixisme.

I, amb aquesta perspectiva, Algú vol romandre dins les estructures d’un estat feixista, corrupte, retrògrad i inquisitorial com aquest?

La meva resposta és clara, JO NO!  

Per això crec que, com a país, cal que sortim de l’Estat espanyol

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada