diumenge, 2 de desembre del 2018

L'administració pública (DAVANTAL del programa núm. 25 de Catalunya segle XXI)


De la mateixa manera que s’ha de recuperar la credibilitat en la política i els polítics, és necessari que també passi amb la funció pública i això depèn tant de la reestructuració de l’administració pública com de la revaloració del sentit de servei públic dels treballadors d’aquesta administració.

Estructurar una administració pública eficient, àgil, transparent, propera i pensada en funció de l’excel·lència en el servei als ciutadans és potser el primer gran repte de futur del país que volem construir. Aquest mateix objectiu es pot aplicar també a l’administració de justícia i a l’administració tributària, per esmentar dos exemples molt evidents, que més enllà de trencar amb les inèrcies i dependències de l’Estat espanyol, necessiten un canvi radical de model i d’estil.

Com hauria de ser l’administració pública del segle XXI? Hi ha massa o pocs funcionaris? Cal una administració pública totalment digitalitzada? Com es pot millorar la relació de la ciutadania amb la seva administració?

En parlem tot seguit a Catalunya segle XXI.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada