divendres, 15 de març del 2019

VÍDEO: Toni Albà i la llibertat d'expressió. Dissabte 16 a Madrid. Declaracions de Trapero (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 14 de març de 2019

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Toni Albà actor

Montserrat Sinyol membre del Secretariat Nacional de l'ANC 

Olga Amargant, advocada. Coordinadora voluntària de l'advocacia de Catalunya. 

Xavier Vidal, coordinador de voluntaris de l'ANC

Davantal


Avui, ha estat el dia en què el Major Trapero, cap dels Mossos, ha declarat com a testimoni en el judici a l’1 d’octubre. La impressió és que tenia ganes de declarar i així ho ha fet. Se l’ha vist serè, ferm, segur i convençut. Ha defensat l’actuació del cos de Mossos durant els mesos de setembre i octubre i ha desmuntat el relat acusatori que l’extrema dreta, la fiscalia i l’advocacia de l’Estat espanyol ha orquestrat contra ell mateix i contra el cos dels Mossos d’Esquadra.

Trapero, però, també ha deixat molt clar i ha volgut remarcar el distanciament entre el cos dels Mossos i la direcció política. Concretament ha dit que algunes de les declaracions del conseller Forn els incomodaven i les ha titllat d’irresponsables. Que els Mossos no donaven suport al projecte independentista i que farien complir la llei. També ha revelat que la policia catalana tenia preparat dos dies abans del 27 d’octubre i de la declaració d’independència del Parlament de Catalunya, un pla d’actuació per detenir, si fos necessari, el president Puigdemont i tots els consellers del seu Govern.

Té límits la llibertat d’expressió? Si en té, quina és la línia que marca aquests límits?

Avui, en podrem parlar amb l’actor Toni Albà que ha estat denunciat i processat per diversos twits. Darrerament, i a causa d’un twit, la direcció del programa Polònia que s’emet per TV3 ha decidit prescindir temporalment de l’actor.

Els grups polítics comencen a preparar les seves llistes electorals per presentar-se a les properes eleccions. ERC ja ha avançat que el seu president, Oriol Junqueras, serà el cap de llista en les tres eleccions. Junts per Catalunya presentarà com a cap de llista Jordi Sànchez a les espanyoles i el president Puigdemont encapçalarà les europees. La CUP ha decidit no presentar-se al Congrés espanyol, però, Poble Lliure, una de les organitzacions que integren la CUP, està estudiant de presentar-hi una candidatura rupturista.

Com pot afectar tot això al conjunt del moviment independentista i, també, als presos i exiliats? Tot seguit, mirarem d’analitzar-ho amb els nostres convidats.

De seguida ens hi posem. 

Som-hi! Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada