divendres, 29 de gener del 2021

Debat Constituent: Debats ciutadans. Fòrum Cívic i Social

 
Vull una resposta. 9a temporada. Emès el 28 de gener de 2021 per ETV Llobregat

Convidats: 

Lluís Llach,  músic, cantant, escriptor exdiputat parlament, membre de la Permament del Debat Constituent

Montserrat Palau, professora Universitat Rovira i Virgili, exdiputada Parlament i membre de la Permament del Debat Constituent

Francesc Sánchez, Ex membre del SN- ANC membre de la Permament del Debat Constituent

Davantal

Resum de la setmana en poc més d’un minut... Comencem per una bona notícia, dins del marc de la injustícia permanent... els presos polítics tornaran a tenir el tercer grau a partir de demà. Tot excepte Carme Forcadell perquè sembla que a la presó de Wad-Ras estan en quarantena per la pandèmia... esperem que no trigui gaire. La creu de la moneda: L’Audiència espanyola decreta l’ingrés a la presó del raper Pablo Hasel

El malson de la pandèmia continua amb nosaltres. Prop de mig milió de contagis i gairebé 19.000 defuncions. Tres mil ingressats dels quals 706 a l’UCI. Retards en el subministrament de vacunes, conflictes amb les farmacèutiques i una vacunació que avança lentament 184.000 en primera dosi i 23.000 en segona.

Canvi de cromos al PSC-PSOE. Illa candidat a la presidència de la Generalitat i Iceta nou ministre de Política Territorial al govern de l’Estat. Avui comença la campanya electoral per a les eleccions del 14-F amb el govern permetent trencar el confinament municipal per assistir a mítings i amb la ciutadania cada vegada més desorientada i amb el cervell fer un garbuix... la inquietud dels designats per a les meses i una justícia que sembla esperar les enquestes per veure si ajorna o no la cita lectoral. 

Ah! I no pots volar amb la companyia Vueling perquè el personal de la companyia aèria no entén un document oficial en l’idioma del país on voles. Ha passat amb el català i també amb el neerlandès, llengua pròpia de Flandes i oficial a Bèlgica.

El novembre del 2018 el President de la Generalitat, Quim Torra, va crear el Consell Assessor per a l’impuls d'un Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent presidit per Lluís Llach.

El Consell va elaborar una proposta metodològica per a la dinamització d'un procés de debat constituent participatiu, transversal, inclusiu i plural per a l'aprovació d'unes bases constitucionals per al futur polític de Catalunya. El juliol de 2019 el Consell va concloure la seva feina i la va lliurar al President Torra. A partir d’aquell moment, una vegada dissolt el Consell, es va iniciar una nova fase ciutadana sota el lideratge i direcció de les Enteses territorials.

Pensem...Futur.. Debatem... Futur... Escrivim... Futur...

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!                                                                          

Final

La frase de la setmana del religiós estatunidenc Theodore Parker...segle XIX:

“La democràcia no significa jo sóc tan bo com tu, sinó tu est tan bo com jo.”

Marxem com sempre amb el pensament posat en tota la nostra gent, la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem a tots lliures. Els volem a tots a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada