dimarts, 10 de març de 2015

Tres anys d'il·lusió i esforç. 200 dies per la independència

Avui la gent de l’ANC estem de celebració. Avui, un 10 de març de 2012, al palau Sant Jordi de Barcelona, naixia oficialment l’Assemblea Nacional Catalana.

Aquell dia, Carme Sansa, presentadora de l’acte conjuntament amb en Sergi López donava la benvinguda a les més de 6.000 persones presents amb aquestes paraules: 

"Hem arribat fins aquí després d’un llarg període de treball, reunions, debats, presentacions i actes per tot el país... Hem arribat fins aquí fent mil i un esforços per posar-nos d’acord, debatent, intercanviant opinions... Hem arribat fins aquí buscant el màxim de consens possible entre nosaltres... i ha costat, és veritat. Ha estat dur, també és cert.
Però aquest és ja el primer gran èxit de l’ANC: per primera vegada a la història d’aquest país hem sabut posar-nos d’acord gent diversa, vinguda de sectors molt diferents, alguns militants de partit i altres no; gent amb ideologies molt diverses i amb posicionaments sociològics de vegades fins i tot enfrontats. Hem sabut deixar de banda tot allò que ens separa des del punt de vista personal, polític o sociològic i hem après a sumar forces, a treballar pel tot i no per les parts, és a dir: a treballar per un únic objectiu comú i, sobretot, hem après a treballar en positiu.
I el resultat del treball de tanta gent es plasma avui aquí. Posem fil a l’agulla i comencem aquesta Assemblea amb la lectura de l’ordre del dia."
Aquell 10 de març de 2012 es va posar en marxa oficialment l’Assemblea. Tot, però, havia començat molt abans quan, després d’aquell històric 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt, quaranta persones, que després van ser-ne dues-centes, van crear el grup fundacional del Moviment per la Independència (MxI) que convocaria la Conferència Nacional per l’Estat propi del 30 d’abril de 2011.
Des d’aquell mes de setembre de 2009 fins al 10 de març de 2012, havien passat dos anys i mig. D’aquell Grup Fundacional format per 200 persones, vam passar a omplir el Palau de Congressos en la Conferència Nacional per l’Estat propi i avui fa tres anys més de 6.000 persones ens vam aplegar al Palau Sant Jordi, per engegar els motors de l’Assemblea Nacional Catalana.

Tres anys magnífics, extraordinaris, “plens d’aventures i plens de coneixences”. 

Gràcies una vegada més a tots els que, en aquest país, heu fet possible allò que semblava impossible. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada