divendres, 25 de setembre del 2015

Guerra de banderes o...el menys important de tot.

La guerra de banderes d'ahir a l'ajuntament de Barcelona, el missatge visual que projecta, pot induir, a determinades persones, a pensar que el procés d'independència respon a uns motius massa simplistes i excloents. 
A risc segur de repetir-nos, és bo recordar els valors que impregnen el moviment independentista català dels darrers anys. És bo insistir que el conflicte Catalunya-Espanya, si més no des del costat català, no respon a una batalla entre dos nacionalismes.
El procés independentista català és un moviment sorgit des de la base, que va de baix cap a dalt, àmpliament transversal, amarat de valors com el de la justícia social, la llibertat i la democràcia. La independència no la volem només per canviar de bandera... ni la volem només per motius històrics, culturals i lingüístics... ni tan sols només per motius econòmics.
La independència la volem per poder iniciar la tasca més colossal, més extraordinària, més apassionant i, també, més complicada i difícil de construir un país nou.
El moviment independentista català sap molt bé que la independència per si sola no és garantia de res, però sí que és l'oportunitat de tot i per això sabem que dependrà de nosaltres el poder construir aquest país de futur, un país que pugui desenvolupar els 10 eixos de la República catalana, un país millor per als nostres fills i per als nostres néts.
I sí... tindrem la nostra bandera, el símbol que ens identificarà arreu del món... però això serà sens dubte el menys important de tot.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada