dimarts, 29 de setembre del 2015

El president Mas i el 15 d'octubre... res és casual


Sabíem que havia d'arribar i que seria després de les eleccions del 27-S, sobretot si les guanyàvem. Així ha estat. Acaben d'anunciar-ho: "El president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau han estat encausats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en el cas que investiga el 9-N. Són acusats de quatre delictes de desobediència greu, prevaricació, malversació de fons públics i usurpació de funcions en l’organització del procés participatiu del 9 de novembre del 2014 sobre el futur polític de Catalunya."

L’Estat espanyol cuida molt els detalls i per això no és cap casualitat que el president Mas sigui citat a declarar el 15 d’octubre, l’aniversari de l’afusellament del president Companys.

Davant de la revolució pacífica, democràtica, sempre en positiu que plantegem els independentistes, l’Estat espanyol només sap fer servir l’amenaça constant, l’estratègia de la por, de l’engany, de la guerra bruta, com més bruta millor...  I la imputació del president i la data en què ha de declarar formen part d’aquesta vergonyant i antidemocràtica manera d’actuar.

Ho han fet abans.... 26 de gener de 1939, les tropes franquistes entren a Barcelona. S’ha relacionat poc que aquesta data coincidia també amb un aniversari: 298 anys de la batalla de Montjuïc, la gran batalla de la Guerra dels Segadors que els catalans van guanyar a les tropes reials. (Podeu llegir les dades de la batalla aquí)

L’entrada de les tropes franquistes precisament en aquell dia tampoc va ser motiu de la casualitat. Així ens ho recorda Antoni Rovira i Virgili en un escrit del 24 de gener de 1939:

Les pitjors amenaces que damunt de Catalunya pesaven, cada vegada més precises i feixugues, comencen a ésser una realitat dramàtica. La meitat del territori del vell Principat és ja perduda. Els franquistes són, com qui diu, a les portes de Barcelona. Hi entraran potser, demà passat, dijous, dia 26 de gener? Aquesta possibilitat torna a torturar-me. Tristíssim és de pensar que l’enemic s’apoderarà de Barcelona. Però aquesta tristesa és per a mi encara més gran quan penso que hi pot entrar el dia mateix de l’aniversari de la victòria catalana de Montjuïc. Qui sap si els franquistes, assessorats per algun erudit nostre de la mena dels caragirats, han triat a posta aquesta data i han preparat l’entrada per al dia 26, com un escarni a la gloriosa data nacional.

Escarni...

L’odi de l’Estat espanyol els entela la ment i els ofusca el pensament i, volgudament ignorants del procés que es viu a Catalunya, són incapaços de veure que les seves actuacions ens esperonen encara més cap a la inevitable llibertat. 

1 comentari :

  1. I el ministro de Justícia té el cinisme de dir que no ho han fet abans per no interferir en les eleccions i no intoxicar la campanya. Saben que si ho haguéssin fet la candidatura JuntsPelSI hauria arrasat.

    ResponElimina