dilluns, 14 de setembre del 2015

No volem "sorpreses" el 28-S


Estem en campanya... Els partits ja tenen els ulls com a taronges i injectats en sang...

Ara bé, com apunta Carles Campuzano en el seu blog, en campanya no tot s'hi val. Llegiu l'article sobre els nous lerrouxistes i, sobretot, el paràgraf final que em permeto reproduir-vos:

“I és que seria imprescindible que en Joan Herrera i la Dolors Camats, en Joan Coscubiela i en Joan Josep Nuet, per la memoria d’en Candel, d’en Benet, del ” Guti” i d’en López Raimundo fessin callar d’una vegada per totes als dirigents de Podemos que estan recollint el pitjor estil d’Alejandro Lerroux i Alfonso Guerra. En campanya no tot s’hi val i menys en nom de la justícia social”

Estem en campanya....

La meva capacitat de sorpresa es veu que no té límits. Després d’haver vist l’actuació de Barcelona en Comú a l’’ajuntament en la votació per a l’adhesió a l’AMI; després d’escoltar els mítings del senyor Pablo Iglesias i després de llegir l’article sobre els nous lerrouxistes ara, fa un moment, llegeixo que la número 2 de la CUP, Anna Gabriel, ens “alerta” que hi pot haver “sorpreses” en la política de pactes després del 27-S. La “sorpresa” és obrir la porta a acords polítics amb Catalunya Sí que es Pot.

Tots els independentistes (aquesta era la meva convicció) donàvem per suposat que la CUP, amb més o menys reticències, amb més o menys exigències, donaria suport a la llista majoritària per la independència, que tot apunta que sigui la de Junts pel Sí. Tant ho hem donat per suposat, que la pròpia ANC no fa campanya per cap de les dues candidatures específicament, sinó que ho fa per la independència.

La CUP, com tothom, és ben lliure de decidir la seva estratègia política i amb qui vol anar o deixar d’anar en el procés que s’obrirà a partir del 27-S. Ara bé, seria molt convenient, seria profundament ètic, seria fins i tot una demostració d’honradesa política que ens diguessin clarament quina serà la seva postura el dia 28.

Personalment no m’he manifestat a favor de cap de les dues candidatures independentistes. Al meu poble, Esplugues de Llobregat, hem creat fins i tot una plataforma entre Òmnium, Súmate i l’ANC precisament perquè tots els nostres esforços es dirigeixin a sumar vots independentistes, sense partidismes de cap tipus.

M’agradaria que tots plegats ens clarifiquéssim una mica i deixéssim de jugar al joc partidista dels embolics. L’hem hagut de patir molt durant el darrer any.

Digueu-nos, doncs, clarament i sense ambigüitats, tots plegats què penseu fer el 28-S. Més que res perquè els votants tinguem ben clar quin serà el futur del nostre vot.

No fos cas que el 28-S tinguéssim massa sorpreses i no totes agradables per a l’independentisme no partidista. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada