dimarts, 12 de setembre del 2017

Confiança, determinació i coratge (Intervenció al Fossar de les Moreres. 11 de setembre de 2017)


L’any 1667, la pagesia de la Catalunya recentment annexionada a França, es va revoltar en contra d’un impost de la sal imposat pels francesos. Josep de Trinxeria, un pagès esdevingut guerriller va dirigir l’anomenada Revolta dels Angelets entre 1667 i 1675.

Potser aquest va ser el llarg inici del procés de recuperació de les llibertats catalanes, perdudes el 1659 a la Catalunya Nord i definitivament  l'11 de juliol de 1715 amb la caiguda del regne de Mallorca.

L’1 d’octubre una part de la Nació, nosaltres, les generacions afortunades, podem fer el pas definitiu per la recuperació de les llibertats perdudes. La victòria del SÍ en el referèndum d’autodeterminació obrirà el camí a la constitució de la nova República catalana independent.

Sobre el referèndum se n’ha parlat molt. Cal deixar ben clars alguns dels punts principals:

1. El referèndum no té, ni pot tenir, cap límit de participació per considerar-ne el resultat plenament legítim. En cas contrari, es donaria facilitats a l'opció que es considera perdedora a sumar a la seva pròpia abstenció la que ja hi ha estructuralment i que és a l'entorn del 20-30%.

2. En un referèndum no es tenen en compte els vots en blanc ni tampoc els nuls, només els SÍ i els NO. De la suma d'aquests, el 50% més un vot és l'opció guanyadora.

3. El referèndum és vinculant. L'argument principal que el fa vinculant és la determinació del govern català d'aplicar-ne els resultats. Si guanya el NO, anem a eleccions autonòmiques. Si guanya el SÍ, es declararà la independència i començarà el camí de construcció de la nova República catalana.

Cal que ho tinguem ben present i, sobretot, que ho tinguin ben present els del NO, perquè els referèndums es guanyen participant-hi no quedant-se a casa.

Confiança, determinació i coratge.

Confiança en tothom. Confiança en les nostres pròpies forces.. Confiança en nosaltres mateixos. Confiança en la victòria.

Determinació per fer front a totes les agressions, polítiques, judicials i mediàtiques, que ens vénen i ens puguin venir de l’Estat espanyol.

Determinació per fer el que calgui i quan calgui per poder exercir el nostre dret a decidir.

Determinació per fer el que calgui i quan calgui per fer efectiu el resultat del referèndum.

La confiança ens donarà el coratge que necessitarem per reforçar la nostra determinació. Ni un pas enrere per assegurar l’exercici del nostre dret a l’autodeterminació. Ni un pas enrere per assegurar la victòria del SÍ  i la proclamació de la nova República catalana.

Deixeu d’intentar convèncer aquests que en diuen indecisos. Ja no n’hi ha d’indecisos. Posem tots els nostres esforços a reforçar la determinació i el coratge de la nostra gent.

Posem tots els esforços en la nostra gent perquè som els que podem garantir el referèndum, la victòria del SÍ... els que podem garantir la independència.

Confiança, determinació i coratge.... i també una bona dosi de serenitat. Cap fred i cor calent....

Les properes setmanes seran dures i complicades. No caiguem en paranys... No caiguem en provocacions.

Confiança, determinació i coratge.... Guanyarem a la nostra manera. Democràticament, cívicament, pacíficament, amb un somriure als llavis, però determinats a no fer ni un pas enrere.

Confiança, determinació i coratge.... En aquest camí fins a l’1 d’octubre tothom té la seva feina a fer. Si cadascú fem el que hem de fer la victòria està assegurada.

L’1 d’octubre votarem i l’1 d’octubre guanyarem, per tots els que ens han precedit. Pels nostres fils i pels nostres néts. Per un país de futur. Per un país millor. Per un país lliure.

Visca Catalunya lliure!
Visca la terra!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada