diumenge, 25 de març del 2018

VÍDEO: Investidura Jordi Turull. Compareixences al Suprem (Darrer programa de Vull una resposta)

  
 Emès el dijous 22 de març de 2018  
Presenta: Jaume Marfany
Connexió en directe al Parlament de Catalunya: Magda Gregori
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany 
Convidats
Montserrat Rossell, enginyera
Jordi Vilarasau, metge
Enric Gregori, politòleg

A les 5 de la tarda d'avui, ha començat el Ple del Parlament, convocat ahir d'urgència, pel debat d'investidura del candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Jordi Turull.
Ha començat amb un resultat ja sabut. Turull no serà investit president, si més no avui mateix. La CUP s'ha mantingut en la seva decisió d'abstenir-se mentre no hi hagi un programa de govern autènticament republicà que, entre altres temes,  signifiqui la recuperació de la legitimitat arrabassada. L'abstenció dels 4 membres de la CUP fa, doncs, impossible la investidura de Jordi Turull. 

Calia fer aquest Ple tot sabent que resultarà inútil? Calia fer aquest Ple tot sabent que, a partir d'avui, començarà a córrer el rellotge que marca el termini de 2 mesos perquè siguin convocades noves eleccions al Parlament?

O, potser, ara per ara, és aquesta l'única sortida que ens queda?

En el transcurs del programa d avui podrem contactar amb la Magda Gregori, que est  seguint el Ple des del Parlament, perquè  ens pugui fer un resum del que ha succeït en aquestes tres hores i quina  és la situació  ara mateix, a les 8 del vespre.

Avui hem sabut també que Joaquim Forn continuarà a la presó, malgrat que el propi fiscal en demanava la seva llibertat sota fiança. El mateix passa amb Jordi Sánchez, malgrat haver renunciat a l'acta de diputat i afirmar que deixava la política.

Demà divendres, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Raül Romeva, Marta Rovira i el mateix Jordi Turull compareixeran davant el jutge Llarena per comunicar-los el seu processament i revisar la seva situació de llibertat provisional. Són moltes les possibilitats que el jutge acabi dictaminant presó sense fiança per als encausats.

En paraules de l'escriptor argentí Ernesto Mallo: “De lleis, n'hi ha, el que falta, però, és justícia”

En parlarem tot seguit amb els nostres convidats. Mirarem d analitzar què  està passant avui i que pot passar demà. I també  intentarem dedicar uns minuts a comentar els resultats de les eleccions al Secretariat Nacional de l ANC i el futur de l organització independentista.

Comencem!


 


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada