divendres, 9 de març del 2018

VÍDEO: 8 de març. La mobilització feminista i la investidura (Darrer programa de Vull una resposta)


  Emès el dijous 8 de març de 2018 
http://etv.xiptv.cat/vull-una-resposta/capitol/08-marc-2018-dia-de-la-dona

La mobilització feminista i la investidura

Presenta: Magda Gregori
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:
David Fernández, enginyer i economista. Vicepresident del CCN David Minoves, president del CIEMEN Adrià Reyes, politòleg i jurista



Avui les dones hem sortit al carrer. Ens hem manifestat. Hem denunciat les desigualtats socials i laborals que patim envers els homes. Hem dit prou a les agressions, a les humiliacions i a les exclusions. Hem reivindicat una societat igualitària i justa. Volem acabar amb el sostre de vidre que ens oprimeix, volem la plena conciliació familiar. No volem cobrar menys que els homes per fer la mateixa feina. Volem una societat lliure de violacions masclistes. Volem que es reconeguin les feines de l'àmbit considerat no productiu: com la cura dels infants o de les persones més grans. Totes junts, avui, hem parat el món. La data del 8 de març és nostra, és internacional i és  reivindicativa. Queda molt per fer i nosaltres seguirem lluitant. Avui, ho hem visualitzat, però hi treballem tots els dies de l'any. 

Per això, avui, com cada setmana una servidora inicia el Vull Una Resposta, però cedirà la presentació del programa perquè avui nosaltres ens aturem. És també una manera de demostrar que les feministes estem plenament compromeses en la defensa de la democràcia i de les llibertats. Denunciem la precarietat laboral, la repressió, l'autocensura i les discriminacions. Exigim la plena igualtat de drets i condicions i l'acceptació de la nostra diversitat. 

Com deixa Rosa Luxemburg, cal que treballem, també des dels mitjans de comunicació, "per un món on ser totalment iguals, humanament diferents i plenament lliures". 

Avui, les dones, ens aturem.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada