divendres, 28 de febrer del 2020

VÍDEO: Una taula de diàleg amb "mascareta? La República al centre del món. Independentistes d'esquerra. Jordi Sánchez carrega contra ERC (Darrer programa de Vull una resposta)


Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Maria Vidal,  politòloga
Ariadna Benet, consultora de sostenibilitat
Josep Pinyol, historiador
Francesc Abada, analista polític

Davantal

Comencem amb una bona notícia: L’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt a totes les persones encausades arran de la concentració davant del TSJC el febrer del 2018, que estaven acusades de desordres públics, desobediència i resistència greu. El tribunal considera que la protesta d’aquell dia entra dins de la llibertat d’expressió i diu que els manifestants en tot moment van oposar una resistència passiva sense violència.  

Camilo José Cela va dir que “l’humor és la gran cuirassa amb què ens defensem en aquest avall de llàgrimes”. Els catalans, malgrat el que alguns pressuposen, tenim un gran sentit de l’humor. Així ens ho demostra Empar Moliner en una article titulat “Una negociació amb mascareta protectora” on, una vegada més, aprofitem una situació preocupant, com és el tema del corona virus, per amanir amb gràcia i ironia la constitució d’ahir de la Taula de diàleg .

Escriu Empar Moliner que parlar  amb la mascareta posada, no és el millor. Hi ha paraules o sintagmes com "referèndum", "rodalies", "finançament", "presó" i "sedició" que costen de dir amb la mascareta posada. Hi ha paraules  o sintagmes com " paciencia", " pronto, pronto", " presupuestos", " a mi también me sabe mal la cárcel" i " lo importante es que estamos aquí" que costen de dir amb la mascareta posada.

Dissabte passat, a l’Ateneu Barcelonès, es va presentar amb un gran èxit d’assistència, el col·lectiu  Independentistes d’esquerra que ha promogut un manifest de suport al president Puigdemont, al conseller Toni Comín, a la consellera Clara Ponsatí i al Consell Per la República. En menys de tres dies el web ha rebut més de 5.000 adhesions.

El 1965, Salvador Dalí va afirmar que l’estació de tren de Perpinyà era el centre del món. Parafrasejant aquesta cita del pintor català, el Consell per la República ha convocat els catalans a la capital de la Catalunya Nord sota el lema “La República al centre del món”. Es preveu que l’acte compti amb l’assistència de més de 80.000 persones.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada