dissabte, 8 de febrer del 2020

VÍDEO: Eleccions: Majoria independentista o un nou tripartit? L'independentisme ras, la repressió que no ocupa portades (Darrer programa de Vull una resposta)

Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Olga Amargant,  advocada
Nuria Vilajeliu, organitzadora d'actes
Francesc Abad, analista polític
Alexànder Golovín, ponent de l'Ateneu

Davantal

Mentre continua el judici farsa contra el Major Trapero i la cúpula dels Mossos, l’anunci de la convocatòria d’eleccions avançades al Parlament de Catalunya ha engegat ja la maquinària electoral dels partits en una precampanya que, malgrat no saber quan durarà, es preveu que pot ser llarga.

El primer del que s’ha començat a parlar és dels possibles pactes postelectorals. Així, JxCat ha anunciat en veu baixa la possibilitat d’un tripartit d’esquerres i, com no podia ser d’altra manera, tant ERC com el PSC han negat categòricament aquesta possibilitat.

En parlarem avui a través de l’article “La veritable agenda i estratègia oculta del tripartit que volen.” Que ha publicat un dels nostres convidats al programa d’avui, Francesc Abad.

Tots els que ens movem de manera habituals per les xarxes estarem d’acord que els usuaris acabem construint-nos una mena de bombolla pròpia, un entorn, en certa manera còmode, entre persones o grups generalment afins a la nostra manera de veure les coses.

En un recent article, l’escriptora i arquitecta Marta Rojals trencava una llança a favor d’aquesta bombolla de les xarxes. D’aquesta, escrivia, “confortable parcel·la feta a mida on, per damunt de les punyalades, sempre hi ha un racó per al caliu entre l’independentisme ras, el que no té portades. Una repiulada o un post inesperat que ens recorda, al bus, al tren, a la feina, que en aquell moment hi ha gent com nosaltres desfilant per comissaries, casernes i jutjats locals. Que els podem donar suport si hi som a prop, donar-los calers si podem, o fer-los un ‘m’agrada’ en la distància, que és la manera de dir que estem amb vosaltres, companys, companyes, encara que no ens coneguem.”

“Allò que no s’anomena no existeix” deia l’intel·lectual i mestre de la literatura comparada George Steiner, mort aquesta setmana a l’edat de 90 anys.

En el Vull una resposta d’avui anomenarem i recordarem aquesta “gent com nosaltres” sovint desapareguda entre la boira de l’actualitat mediàtica dels grans mitjans de comunicació.

Ah! Avui també s’han trobat el president Sánchez i el president Torra....

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada