dimecres, 8 de juliol del 2020

Independentistes d'Esquerra valora el projecte polític del president Puigdemont
















Avui, 8 de juliol, Independentistes d'Esquerra ha fet una roda de premsa en què ha informat de la represa del calendari que hi havia previst abans que s'hagués de suspendre per la crisi provocada per la pandèmia del COVID19.

Vilaweb i larepublica.cat han cobert la roda de premsa. En els articles que han publicat hi ha algunes consideracions que, perquè han estat mal expressades o mal interpretades, no s'ajusten a la realitat.

Ha de quedar ben clar que Independentistes d'Esquerra en cap cas demana a tots els independentistes que s’incorporin al partit de Puigdemont. Aquest tema i molts altres també poden decidir l'Assemblea Fundacional. Tal com diu el comunicat oficial de l'Associació " considerem que és un primer pas necessari i important en la conformació del projecte d'alliberament nacional, però que calen altres incorporacions que ampliïn l'abast ideològic i que contemplin l'àmbit de la nació completa."

Com es pot llegir en el comunicat, Independentistes d'Esquerra fa una crida a adherir-se al seu projecte que, en confluència amb altres actors i encapçalat pel president Puigdemont, farà realitat la la independència de Catalunya, en la perspectiva de l’alliberament nacional i social del conjunt dels Països Catalans."

INDEPENDENTISTES D’ESQUERRA REPRÉN EL CALENDARI PREVIST ABANS DEL COVID-19

En la roda de premsa celebrada vull al Col·legi de Periodistes de Barcelona, Independentistes d’Esquerra ha anunciat que reprèn el calendari que tenia previst abans de la suspensió a causa del COVID-19. En aquest sentit es reobrirà de nou el debat als més de 5.500 adherits sobre les ponències política i organitzativa i la presentació de possibles esmenes amb la vista posada en l’Assemblea Fundacional que tindria lloc el proper mes de setembre. Si els esdeveniments sanitaris ho impedissin l’Assemblea se celebraria de forma virtual.

En nom del grup promotor d’Independentistes d’Esquerra han intervingut Rosa M. Dumenjó, Josep Andreu i Josep Guia. Davant el nou context polític i social, la imminent convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya i la recent proposta política presentada pel president Puigdemont, Indepedentistes d’Esquerra ha volgut fer pública la seva opinió sobre el manifest “Junts per Catalunya” encapçalat pel mateix president, Carles Puigdemont, per Toni Comín i Jordi Sánchez.

En aquest sentit, considerem que és un primer pas necessari i important en la conformació del projecte emergent d'alliberament nacional. Així mateix, considerem que, en la constitució de la unitat estratègica de l’independentisme català, en confrontació amb l’Estat espanyol, calen altres incorporacions que ampliïn l'abast ideològic i que contemplin l'àmbit territorial de la nació catalana completa.

La contribució d'Independentistes d’Esquerra en aquest procés constituent es decidirà a l'Assemblea del setembre vinent, sense perjudici de la decisió personal de cadascun dels adherits d’incorporar-se o no al projecte del manifest del 2 de juliol.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada