dissabte, 4 de juliol del 2020

VÍDEO: El dia de l'orgull LGTBI. Puigdemont crea un nou partit. El fiscal del procés al Col·legi d'Advocats de Barcelona (Darrer programa de Vull una resposta)












Vull una resposta emès el 3 de juliol de 2020.

Finalment, el president Puigdemont trencarà amb el PDECAT i ha anunciat la creació d’un nou partit. Com serà aquest nou partit, com es constituirà, com se n’elegirà la direcció, quin serà el seu programa electoral és, ara per ara, la gran incògnita que planeja sobre el món independentista.

L’anunci d’aquest trencament del president amb el PDECAT és una bona notícia. El PDECAT ha representat des del primer moment un llast per allò que s’ha vingut a denominar “l’espai Puigdemont”, que ningú sap ben bé què representa, però que el lideratge del president fa que sigui l’esperança de molts independentistes. Segurament, aquest trencament s’hauria d’haver produït molt abans i un molt bon moment hauria estat quan la presentació de la Crida. S’ha perdut llastimosament més d’un any i ara caldrà fer les coses de manera precipitada, cosa que mai és recomanable.

El que no s’acaba d’entendre és perquè aquest “nou partit” no és la Crida mateixa que, amb més lentitud de la desitjable, ha anat construint una estructura basada en els nuclis territorials, les sectorials i els corrents ideològics. La Crida està en condicions de ser aquest “nou partit” transversal, com ho són ja els corrents ideològics que acull (lliberals, socialdemòcrates i esquerres) . La Crida és un moviment sociopolític que podria créixer encara més amb la desvinculació del PDECAT del president Puigdemont i que aquest esdevingués el líder de la formació.

Si, contràriament, el nou partit és crea amb la suma (només) dels independents de JxC i d’aquells membres del PDECAT que s’apuntin a la idea del president més, els grups i partits més petits com Demòcrates o Acció per la República i si finalment l’opció de la Crida fos la de dissoldre’s per sumar-se al nou partit, l’independentisme no guanyaria gran cosa. La situació seria molt similar a l’actual amb dos grans partits disputant-se la Generalitat autonòmica i el moviment continuaria enquistat.

L’independentisme, més que un nou partit, per molt que clarifiqui els espais electorals, necessita un autèntic bloc per la ruptura (com el que anunciava el CxRep) un bloc republicà en què es pugui incloure tothom, d’un extrem a l’altra de l’arc polític. Un bloc que no serveixi només per disputar i guanyar la Generalitat autonòmica, sinó que pugui servir de punta de llança per avançar, conjuntament amb la mobilització ciutadana, en la unitat estratègica, socialment àmplia i ideològicament diversa, imprescindible per guanyar la independència i la República catalana.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi! Comencem! 

Final

El nostre agraïment a l’equip del Vull una resposta: la Clara Ardèvol, en Josep Pedrol i en Xavi Portet i a tota la gent d’ETV Llobregat.

La frase de la setmana del físic, matemàtic i filòsof anglès Isaac Newton:

Els homes construïm massa murs i no gaires ponts

Un dia més marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent, la que pateix repressió, presó i exili. Els volem lliures i els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Continueu cuidant-vos molt i que tingueu molt bona feina.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada