dimarts, 22 de febrer del 2022

Joel Muñoz, 18 anys de presó. Pego, la nova Altsasu. Mestres a la vaga

 

Vull una resposta. 10a temporada. Emès el 21 de febrer de 2022 per ETV Llobregat i TerraMar

Convidats:

Lourdes Escardívol, mestra, membre Assemblea de Representants del CxRep

Jordi Domingo, advocat

Josep Pinyol, historiador

Davantal

En el davantal de la setmana passada vam comentar els judicis que tindran lloc aquest mes de febrer contra independentistes pels delictes habituals de desordres públics i atemptat contra l’autoritat. Les peticions de presó sumen , en total, gairebé vint anys.

La repressió continua i continua....

El divendres passat, la plaça de l’Ajuntament de Pego, de la comarca de la Marina Alta, al País Valencià, va reunir a centenars de persones en solidaritat amb 14 joves encausats per oposar-se a la presència al poble d’un grup que lluïa simbologia nazi i que cridava consignes feixistes. Els fets van passar el 18 d’octubre de 2020 i la fiscalia els demana nou anys de presó.

La  repressió no té aturador...

Aviat es compliran quatre anys de la primera detenció de Joel Muñoz, activista informàtic. Va ser detingut en el marc de l’operació policial Green Hat, sorgida després del referèndum de l’1 d’Octubre. L’acusen d’haver comès dos delictes: dany informàtic i revelació de secrets. Dieun que, presuntament, va realitzar accions des d’Anonymous dins #OpCatalonia contra webs i serveis governamentals espanyols i contra diverses empreses arreu de l’Estat espanyol des de l’1 d’octubre de 2017 fins al 27 de febrer de 2018.

Joel Muñoz s’enfronta a una pena de 18 anys de presó, molt més que qualsevol dels líders independentistes ja indultats.

Els presos polítics que ja s’han beneficiat d’un indult van rebre el suport de milers i milers de persones. El suport econòmic i també el suport polític i mediàtic. Ela comparació es fa del tot odiosa quan parlem dels més de 3.000 represaliats que s’estan enfrontant a diversos processos judicials, alguns d’ells amb penes totalment desproporcionades, i que disposen de molt poca ajuda, més enllà dels grups de suport i antirepressius que els fan costat.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

Any Joan Fuster.... Frase de la setmana... un dels seus aforismes

És un deure dels joves espantar sistemàticament els vells... ni que sigui per evitar que s’adormin del tot.

Com sempre marxarem pensant en tota la gent que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem a tots lliures. Els volem a tots a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada