dijous, 17 de febrer del 2022

LA CLAU de la nostra història: Jordanus Catalanus. Josep Oller i el Moulin Rouge. Ferran Soldevila i la resistència cultural antifranquista

 

La CLAU de la nostra història. Tercera etapa. Capítol 179. Emès el 16 de febrer de 2022 per ETV Llobregat i TerraMar

DAVANTAL

Benvingudes i benvinguts a LA CLAU DE LA NOSTRA HISTÒRIA

El  18 de març de 2019 vam emetre el darrer programa de LA CLAU de la nostra història. Uns dies abans ja havia començat aquest malson del Covid-19. Vam mirar d’acabar la temporada 2018-2019 de la manera que vam poder fent alguns programes des de casa. Portàvem un total de 176 programes emesos.

I ara tornem. Tot l’equip de LA CLAU tornem amb els ànims renovats i molt il·lusionats per engegar aquest nou format de programa.

Com ho farem?

Més enllà del nostre davantal habitual tindrem la notícia de la setmana que ens la presentarà la nostra nova col·laboradora, la Martina Manyer.

En el programa d’avui coneixerem Jordanus Catalanus, conegut també com a Jordà de Catalunya, el primer europeu modern que es va endinsar a l’Índia. El seu viatge va despertar l’interès de les classes mercantils i de les cancelleries de l’època,.

Després, començarem una nova secció “La petjada catalana” que la farem en col·laboració amb la Marta Faixedas, membre de l’equip que porta el web “La petjada catalana”. Cada setmana una i més històries, un o més indrets on els catalans hem deixat petjada.

En el programa d’avui, coneixerem la figura del terrassenc Josep Oller i Roca, que va fundar el famós Moulin Rouge de París l’any 1899.

Finalment, tindrem la secció “Episodis de la nostra història” presentada per Rafael Català de Rafael Dalmau editors. En el programa d’avui, “Ferran Soldevila i la resistència cultural antifranquista!” d’Enric Pujol.

I acabarem amb la frase de la setmana, ja habitual en els nostres programes, En aquesta nova temporada amb sorpreses que ja us anirem comunicant.

Tots a punt? Doncs comencem la nova etapa de LA CLAU de la nostra història!

Final

La frase de la setmana és de l’escriptor anglès Aldous Huxley: 

La lliçó més gran de la història és, potser, que ningú no ha aprés mai les lliçons de la història

Marxem. Esperem que us hagi agradat aquest primer programa de la tercera etapa de LA CLAU de la nostra història.

Tornarem la setmana que ve per descobrir plegats noves CLAUS de la nostra història.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada