dijous, 17 de febrer del 2022

Conferència president Aragonès. L'ANC davant del Parlament. Meridiana resisteix

Vull una resposta. 10a temporada. Programa emès el 14 de febrer de 2022 per ETV Llobregat i TerraMar

Convidats

Olga Amargant, advocada, presidenta de la Coordinadora de l’advocacia de Catalunya

Maria Vidal, traductora i politòloga

Francesc Abad, analista polític

Davantal

Mentre el president Aragonès està fent la seva conferència al MNAC. Mentre Meridiana resisteix i l’Assemblea es manifesta davant del Parlament, la repressió contra l’independentisme continua. La setmana passada, Marc Castellarnau va haver d’acceptar una pena d’1 any i 9 mesos de presó en un judici en un cas on se li demanaven fins a 7 anys.

Durant aquest mes de febrer es preveuen quatre judicis contra independentistes pels delictes habituals de desordres públics i atemptat contra l’autoritat. Aquesta mateixa setmana, es jutjaran tres activistes que van participar en manifestacions de caire independentista la tardor del 2019. Les peticions de presó sumen gairebé vint anys.

La petició més elevada és per al jove que va ser detingut l’octubre de 2019 a Barcelona. Se li demanen 10 anys i 6 mesos. L’únic fet concret és que se li atribueix el llançament d’una “pedra de grans dimensions” que no va arribar a impactar en ningú ni en res. A més, com portava una caputxa vermella  es demana l’agreujant de disfressa.

Dos joves més també seran jutjats aquesta setmana... sempre per l’acusació de desordres públics i atemptat a l’autoritat. Els fets es van produir la nit del 18 de desembre de 2019 en la concentració del Tsunami al Camp Nou.

La repressió continua i ja són 145 els anys que suma l’independentisme en condemnes... I el procés cap a la independència i la república continua enquistat. No és que no hi hagi estratègia comuna, és que podem dir que no hi ha cap mena d’estratègia més enllà d’anar tirant amb un autonomisme controlat i restringit.

Des de la societat civil, s’aixequen veus per intentar remuntar aquest  immobilisme i les diferents propostes van des de tornar a la casella de sortida (referèndum per la independència de 2009) a crear un nou partit a l’estil de Junts pel Sí.

Una cosa és ben certa: només quan els partits (o el partidisme) han passat a segon terme, el moviment independentista ha avançat. És el que va passar del 2009 al 2017, i sobretot fins al 2015.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana... Dijous passat ens va deixar Maria Antònia Oliver, gran escriptora compromesa. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes del 2016

En aquest món en què vivim hi ha molt d’horror i, per tant, molt de camí per a la rebel·lia.

Marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent, que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada