dijous, 28 d’abril del 2022

Els orígens del miracle econòmic català. Farmàcia "La reunión", l'Havana. L'església catalana entre la guerra i la postguerra

La CLAU de la nostra història. Programa 189. Emès el 27 d'abril de 2022 per ETV Llobregat i TerraMar

Hem viscut un nou Sant Jordi.... més relaxats i sense mascareta, malgrat que la Covid continua formant part de les nostres vides.

Un nou Sant Jordi en què llibres i roses han hagut de lluitar contra un drac disfressat de pluja, vent i calamarsada. Diverses parades i molts llibres es van fer malbé i moltes de les parades van veure’s obligades a plegar abans d’hora.

Un nou Sant Jordi en què, un any més, el sector literari i molt especialment les petites editorials i llibreries s’han jugat -i molts han perdut- una bona part de la facturació en un sol dia.

Un nou Sant Jordi en què, un any més els llibres més venuts corresponen a escriptors mediàtics. Així en els llibres de ficció, el més venut ha estat “Benvolguda”, d’Empar Moliner i en els de no ficció “La vall de la llum”, de Toni Cruanyes.

Cal remarcar que en l’apartat de literatura infantil i juvenil, s’hi ha imposat “Catalanament” de la Incorrecta. Un llibre recomanable per a tothom, no únicament per a joves. Una obra que ens permet descobrir maneres de dir, recuperar paraules, renecs, embarbussaments... que ens permet conèixer i sorprendre’ns davant l’etimologia d’algunes paraules. I tot plegat de manera divertida. Molt recomanable. 

Deixem enrere, doncs, un nou Sant Jordi amb el desig que la compra i, sobretot, la lectura de llibres formi part de la nostra vida quotidiana, perquè, com deia l’escriptor francès Jules Renard:  “Quan penso en tots els llibres que em queden per llegir, tinc la certesa de ser encara feliç”.

Final

Del filòsof i escriptor Jean Paul Sartre: "Fins i tot el passat es pot modificar; els historiadors no paren de demostrar-ho."

Us esperem la setmana que ve aquí, a LA CLAU de la nostra història.

Que passeu una molt bona setmana.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada