dimecres, 20 de desembre del 2023

40 anys d'ETV Llobregat. Conversa amb el seu director Frederic Cano


Canal del Vull una resposta al YouTube

Convidats:

Frederic Cano, periodista, director i fundador d’ETV Llobregat, president del grup Televisions Digitals Independents

Davantal

El juny de 1983, fa més de 40 anys i unes mesos abans que TV3,  ETV, la més nostra de totes, va fer la seva primera emissió.

Durant els primers anys, va anar fent emissions esporàdiques, mentre buscava un lloc estable on ubicar el seu centre emissor i millorar la senyal de televisió. Va ser el 21 de setembre del 1986 quan va iniciar les seves emissions regulars, i sense interrupcions. A poc a poc es va anar consolidant amb programes i notícies de proximitat, inicialment a Esplugues de Llobregat.

Un punt significatiu en la història de la cadena va arribar l’any 1995, quan va informar de primera mà dels successos al conflicte dels Balcans. Dos equips de l’emissora es van desplaçar a Sarajevo per portar els aliments recollits a Esplugues de Llobregat..

La televisió s’aniria consolidant i al 2001 va engegar el nou centre emissor, que va permetre l’extensió de la cobertura. El 2003 s’inauguren les noves instal·lacions molt més àmplies i modernes.

Si ETV va ser una de les primeres televisions comarcals de Catalunya, l’any 2006 amb la concessió de la TDT-Local, va obtenir la tercera millor puntuació de tots els projectes de televisions locals presentades a Catalunya, i com no el millor projecte per al Baix Llobregat. L’expansió es consolida.

ETV va incorporar altres mitjans com a grup de comunicació audiovisual: l'any 2007 es crea E-digital, el primer diari digital del Baix Llobregat. Aquest mateix any, ETV amb tot un conjunt de televisions d'arreu de Catalunya van crear dues noves plataformes de televisió privades: Televisions Digitals Independents (TDI) i l'Associació de Mitjans de Proximitat (AMP). El 2008 conjuntament  amb altres emissores crea el grup d’emissores de ràdio Emissores Catalanes Audiovisuals de Proximitat. L’abril del 2010 va néixer el setmanari 30º del Baix Llobregat i l'Hospitalet. També existeix, des de 2013, la pàgina web de la cadena.

Recentment ha creat el Grup ETV Terramar amb canals de referència al Baix Llobregat, Garraf, Penedès, Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà.

En parlem amb el nostre convidat... Som-hi. Comencem!

Final

Darrer programa de l’any... La frase de la setmana d’avui seran uns versos de Roc Casagran que ens serveixen per desitjar- vos que tingueu un Bon Nadal

És Nadal i pensaré en tu,/ I pensaré a pensar-te cada dia,/ Que ets tu qui em fa com sóc i potser ignores/ Que sense tu no hi ha Nadal possible.

I avui, més que qualsevol altre dia, marxem amb el pensament posat en la nostra gent que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili.

Tornem el dilluns 8 de gener . Que tingueu un Bon Nadal i, com sempre, molt bona feina!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada