dimecres, 19 d’octubre del 2016

L'almirall Cristòfol Colom (Davantal de La clau de la nostra història)


La història, és, segurament, un dels camps on ha estat més fàcil practicar la manipulació i la tergiversació dels fets. Ja se sap que la història la fan sempre els vencedors i que és precisament la manipulació històrica l’arma més poderosa de què disposa el vencedor per eliminar definitivament el vençut.

Un país sense història pròpia no és un país, és un apèndix. Això ho saben molt bé els vencedors i, pel que fa als Països Catalans, ho saben molt bé la Castella d’abans i l’Espanya d’ara.

Els llibres d’història ens diuen que un almirall genovès anomenat Cristóbal Colón, va partir un dia del port de Palos en una expedició finançada amb les joies de la reina Isabel de Castilla i, finalment, va “descobrir” un nou continent: Amèrica; per a més glòria del regne de Castella i Lleó.

És aquesta la història?

¿O bé, com apunten les investigacions, En Cristòfor Colom vivia, entre viatge i viatge al Nou Món, a Barcelona, al barri de la Ribera, prop de Santa Maria del Mar, perquè és aquí on tenia la llar i, a més, la resta de la família?

En Colom va ser un genocida i esclavista?

¿O va lluitar amb totes les seves forces per evitar que els indis fossin esclavitzats i, fins i tot, perquè fossin tractats com a súbdits dels reis, amb els mateixos drets que els catalans?

Per què tant d’interès en emetre una Reial Cèdula com la del 21 de Setembre de 1556 que dictaminava: Se prohibe explícitamente la impresión de libros que traten de América sin licencia especial del Consejo del Reino; así mismo se ordena la recogida de los que ya circulen y se castiga duramente los libreros que los continuen vendiendo.

Som davant de la més gran falsificació d’un fet històric?

Avui, a La clau de la nostra història parlarem de l’almirall Joan Cristòfol Colom. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada