divendres, 22 de maig del 2020

VÍDEO: La pandèmia, 70 dies després. Els rics també es manifesten. Puigdemont se'n penedeix... (Darrer programa de Vull una resposta, en confinament)













El passat 12 de març, vam emetre el darrer programa de VULL UNA RESPOSTA. Avui, 70 dies després, tornem a intentar reprendre una certa normalitat televisiva, això sí, encara en confinament.  

És obligat en aquest davantal parlant del COVID-19, aquesta pesta del segle XXI que ha fet emergir les nostres pors de societat del primer món en què, una majoria, ens crèiem que podríem viure sempre còmodes i protegits.

El 12 de març, a l’Estat espanyol hi havia detectats un total de 2.968 casos de persones contagiades pel COVID-19 i s’havien produït 84 morts. Al Principat, els contagis sumaven 260 persones i s’havien produït 4 morts.

Avui, 21 de maig, les xifres s’han disparat de manera esgarrifosa. Les darreres dades ens diuen que al Principat hi ha hagut 63.259 contagis i 11.723 morts. I l’Estat espanyol presenta 233.037 casos de coronavirus 2019 i 27.940 morts.

Hi haurà molt a parlar sobre com s’ha fet front a aquesta pandèmia. Des del no confinament de Madrid quan era imprescindible, fins a l’Estat d’alarma, aquest Estat de setge encobert que s’estira com un xiclet i que permet a l’Estat espanyol aplicar un nou 155 a la ja malmesa autonomia catalana.

Potser només amb el temps anirem sabent algunes veritats. Potser només amb el temps coneixerem la magnitud de la tragèdia que ha comportat la nefasta gestió de la pandèmia per part de l’Estat espanyol.

Un record per als morts a causa del COVID19 i tot el suport als seus familiars i amics. Morts particularment carregades de tristor, d’amargura, perquè s’han produït en soledat. Per als familiars i amics, ha estat impossible acompanyar l’avi o l’àvia, el pare o l a mare... el germà... l’amic... La immensa majoria de morts pel COVID19 han passat els seus darrers moments en aquest món en solitud.

Molts agraïments....Ens cal retre homenatge a molta gent. A tots els que han patit a les UCIS, als hospitals a les residències.  A tot el personal i professionals sanitaris, del primer a l’últim i també a tots els que cada dia han treballat a les farmàcies, a les botigues d'alimentació, als forns, als supermercats... Funcionaris, treballadors municipals, tota la gent que s’ha arriscat per mantenir el màxim de normalitat possible en el dia a dia del país. Gràcies a tots i a totes.

I també a tota la gent d’ETV Llobregat, autènticament “la nostra”, que s’ha mantingut al peu del canó des del primer dia del confinament oferint el millor servei d'informació possible sobre el COVID-19 i fent la major part de la feina d'una televisió de proximitat, com ha de ser.

De tot això i de molt més en parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi! Comencem!

Final

El nostra agraïment a la Clara Ardèvol, el Josep Pedrol i en Xavi Portet i a tota la gent d’ETV Llobregat.

La frase de la setmana de la pel·lícula “Seven” la que diu el detectiu Somersen interpretat per Morgan Freeman:

Ara puc dir-te que vaig prendre la decisió correcta, tanmateix no passa un dia que no em penedeixi per no haver pres una decisió diferent.

Un dia més marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent. Mai no els oblidem. Els que pateixen repressió, presó i exili. Avui amb un especial record per a Dani Gallardo el jove madrileny que porta set mesos en presó provisional per manifestar-se en solidaritat amb Catalunya a Madrid.  Els volem lliures els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Cuideu-vos i que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada