dimarts, 2 de desembre del 2014

Parlem de literatura... digital? (5.- Wordtoys)


Wordtoys és una antologia de treballs realitzats per Belén Gache per a Internet durant els anys 1996 a 2006. Belén Gache és una escriptora argentina que ha escrit diverses novel·les i ha publicat nombrosos assaigs de literatura i arts visuals. Ha destacat també en el camp audiovisual i d'Internet. Els seus treballs van des del bloc i la net poesia fins a la vídeo poesia i els treballs amb ordinador.

Què són els Wordtoys?

Net poesia... Hipertext... poesia electrònica... literatura digital... De fet, tots els treballs recollits per Belén Gache caldria emmarcar-los en el context de les avantguardes històriques que posaven èmfasi en la materialitat del llenguatge i, evidentment, en la pròpia materialitat sonora i visual dels signes.

Wordtoys...Jugar amb les paraules... Les paraules que esdevenen un joc... "Joguines lingüístiques".. Els objectes, les paraules, els signes són inexplicables, transformables i amb multiplicitat de sentits. Els noms, les coses o els signes poden significar -de fet, sovint ho signifiquen- coses totalment diferents.

Wordtoys, malgrat recolzar-se en les noves tecnologies, se'ns presenta com un llibre imprès. Portada, pàgines, índex... Fins i tot podem optar per anar passant les pàgines d'aquest llibre de la manera més tradicional. Així, successivament, ens trobarem amb les diferents històries que componen l'obra de Belen Gache. Relats que, aparentment, no tenen res en comú, però que si en fem una (re)lectura profunda ens adonarem que es troben units per un fil conductor: el llenguatge i les seves representacions, sobretot visuals.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada