dissabte, 25 de juny del 2016

Pere Pugès: Per què un referèndum, com i quan? (Introducció)


Molts dels que teniu l'amabilitat i paciència de llegir-me, ni que sigui de tant en tant, segur que coneixeu en Pere Pugès. En tot cas, per a  aquells pocs que no el conegueu, us en faig cinc cèntims:

Malgrat la dilatada història política i social d'en Pere Pugès, segurament se'l coneix més en la seva faceta de cofundador de l'Assemblea Nacional Catalana. Efectivament, va ser ell i tres persones més els que en la data simbòlica del 13 de setembre de 2009 van començar a donar forma a un projecte que ja havia treballat intensament el propi Pugès i que, després de la Conferència Nacional per l'Estat Propi de 2011 va acabar esdevenint el que seria la més potent organització independentista: L'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Des dels inicis l'any 2009 fins que va deixar de ser membre del Secretariat Nacional per motius estatutaris, Pere Pugès ha estat el gran ideòleg i estratega de l'ANC. La major part dels continguts dels diferents fulls de ruta i dels plans d'actuació han estat el producte d'una ment brillant i d'una gran experiència política assolida al llarg dels anys, des de la seva militància al PSAN i, sobretot, en la seva etapa municipalista amb el PSC.

He compartit amb ell moltes experiències. Hem estat junts, d'una o altra manera, des del 2010 fins ara. Sis anys intensos en què hem pogut viure moltes, diverses i complexes situacions. Sis anys en què hem experimentat un munt de sentiments que han anat des de l'eufòria al desencís, tot passant per alegries, tristeses i emocions de tot tipus. I feina.... molta feina!

Em considero, doncs, no només un company seu de viatge cap a la independència, sinó també un amic. Gràcies a això, sovint intercanviem opinions, amb l'afegitó d'altres companys i companyes que tenim les mateixes inquietuds. I gràcies a això, sovint també , em fa arribar de manera privilegiada els seus pensaments i les seves idees plasmades en un paper. Moltes les guardem en la intimitat, no en fem cap mena de difusió perquè la discreció així ho exigeix.

Altres, però, és el propi Pere que ens demana que les fem córrer, que vol que siguin compartides per com més gent millor, perquè puguin ser objecte de debat i d'esmenes o d'opinions, ja siguin compartides o contràries.  

Aquestes són les que em disposo a compartir amb tots vosaltres. Ho faré en un parell o tres d'entrades per facilitar-ne la lectura i la reflexió. I, si creieu que són una bona referència per crear debat us demano, en nom del Pere, que les feu córrer.

Sou a punt? Doncs som-hi!

1 comentari :

  1. Jaume, moltes gràcies per penjar-ho al teu bloc i per aquesta presentació que em fas...realment ets tot un amic!

    ResponElimina