divendres, 9 de setembre del 2016

VULL UNA RESPOSTA. Iniciem la 5a temporada


Avui, 9 de setembre de 2016, s’emetrà el primer programa de la 5a temporada de Vull una resposta.

M’agradaria recordar, ni que sigui breument, els precedents de Vull una resposta. En primer lloc Raons de pes, emès durant l’any 2011. El mes d’octubre d’aquell any s’emetia el primer d’una sèrie d’onze programes que es proposava conversar amb persones destacades dels diferents àmbits professionals, polítics i intel·lectuals per tal d’esbrinar els arguments i raons que fan inevitable que Catalunya s’encamini cap a l’Estat propi.
En segon lloc, de gener a setembre de 2012 es va emetre La Marxa cap a la independència, 10 programes que informaven abastament dels preparatius, actes, activitats i accions del que va acabar sent la gran manifestació de l’11 de setembre de 2012.

El novembre de 2012, emetíem el primer programa de Vull una resposta dedicat al tema de les pensions. No va ser gens fàcil configurar l’estructura definitiva del programa. Les primeres emissions les feia gairebé en solitari i fent tots els papers de l’auca, de director a presentador passant per la producció i els guions. Era evident i necessari que si volíem fer un programa interessant i digne calia comptar amb col·laboradors que aportessin la seva feina per llençar definitivament el programa.
Tot va començar a canviar per millorar a partir de la incorporació a l’equip de Josep Pedrol que en va assumir les feines de producció i coordinació... i del que calgués. El van seguir en Jaume Antoni Morell, la Xènia Serrat i la Núria Orriols, que s’hi van incorporar en les tasques de guió i presentació. Finalment, es va incorporar la Magda Gregori, presentadora actual i de les darreres temporades del programa. Sense la seva feina, les seves idees i la seva dedicació, res hauria estat possible.

Des d'aquell mes de novembre de 2012 fins ara hem emès prop de 170 programes (podeu veure els 163 darrers, des del mes de febrer de 2013, a ETV a la carta). Hem pogut viure setmana a setmana l’evolució del procés independentista. Hem intentat aclarir conceptes, comentar informacions, declaracions i els diversos escenaris polítics que hem anat vivint. Hem presentat entitats, organitzacions, projectes, llibres... a l’entorn del procés d’independència. La lluita per un Estat independent que sempre hem volgut presentar com només una eina per construir un país millor i una societat més justa, més lliure i més democràtica.  
L’equip actual que fem el Vull una resposta, Magda Gregori, Josep Pedrol i jo mateix, continuarem una temporada més al peu  del canó per oferir-vos cada dijous, a les 20h, en rigorós directe per ETV Llobregat, l’actualitat a l’entorn dels temes i qüestions més cabdals sobre el procés d’independència, sobre el present i el futur del nostre país.

També ens podeu veure en directe per Internet a ETV directe i, posteriorment, torbareu tots els programes a ETV a la carta i també en diferit pels canals associats a la XTDIP.
Una vegada més, vull manifestar el meu agraïment a tots els que cada setmana han fet possible el Vull una resposta. Començant pels que ens seguiu, ja sigui per televisió o per Internet. A tots els convidats, ja que ells són el centre del programa. Però, sobretot a tots els col·laboradors que he citat anteriorment que, amb el seu esforç i qualitat humana i professional han aconseguit i encara aconsegueixen fer realitat setmanalment el Vull una resposta.

I, evidentment, a tota la gent d'aquest gran televisió, sempre al servei del país des del 1983, que és ETVLlobregat. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada