dimarts, 17 de gener del 2017

Alguns microcontes de Joan Pinyol (2)


Desencisos naturals

El clavell, en un intent d'intimar encara més amb la seva enamorada, una blanca i pura margarida, va anar desfullant-la a poc a poc. Quan arribà al final, i tot i que ella li confirmà un sincer amor amb un sí rotund, en veure-la tan poqueta cosa, ell se'n desenamorà.

Sentències evidents

El condemnat a mort apurava la seva cigarreta tranquil·lament. La seva sentència havia de fer-se efectiva el diumenge següent i tots els vidents havien coincidit en anunciar la fi del món el dia abans. Era una notícia que neguitejava enormement el seu botxí. 

Res de nou

Quan l'encuriosit s'acostà a l'investigador i li preguntà si entre la pols havien trobat res de nou, l'arqueòleg li respongué que ho lamentava però que no, ja que totes les peces tretes a la llum tenien més de dos mil anys. Amb la conformitat repartida entre els dos, l'encuriosit s'allunyà tranquil.

Negocis fulminants

Havia estat tant de temps pendent d'engegar negoci que tots els esforços li semblaren encara insuficients. El dia que va obrir la carnisseria, un magnífic divendres de cendra, s'emportà un grau tan elevat de sorpresa que decidí tancar per sempre més.   

Qüèstió de preferències

Tot i que tenien molt de camp per compartir, le presséc no va voler aprofitar les possibilitats reals que tenia de casar-se amb la filla de la figuera. Comparant-les amb ell, considerava que la mare era clarament d'una altra època i, si la collien uns dits humans, desprenia una sucosa i blanca mala llet. Pel que fa a la filla, se la mirés del costat que se la mirés no hi podia fer res, la trobava massa bleda i, per què no dir-ho, molt figa.

Aquest microconte va guanyar el II Premi de Microliteratura Santa Juliana de Nicomèdia (Olot, 2005)

Presses mortals

Assedegadíssim, va entrar a la cuina i en dècimes de segon va engolir el cul d'aigua que hi havia dins de l'ampolla de plàstic. Amb tanta celeritat instintiva no va arribar mai a conèixer, ni tan sols a primera vista, el parell de peixets que la seva germana acabava de comprar per celebrar el seu aniversari.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada