dijous, 18 de maig del 2017

El Grup de Folk, el nostre Maig del 68 (VÍDEO darrer programa de LA CLAU de la nostra història)

Ja podeu veure el darrer programa de

Emès per ETV Llobregat el dimecres 17 de maig de 2017

El Grup de Folk, el nostre Maig del 68


Convidats:

Jaume Arnella... L’últim romancer en actiu dels Països Catalans...

Per presentar Jaume Arnella necessitaríem tot un programa....Per tant, només farem un petit tast de la seva àmplia i dilatada biografia i discografia.

Va ser un dels membres del Grup de Folk i va intervenir en els dos àlbums col·lectius del grup. Ha publicat prop de 40 àlbums discogràfics, el darrer el 2014, “Les sabates d'en Jaume” sobre poemes d’en Josep Gual, poeta i escriptor nascut a Badalona i que reflecteix en la seva obra l'experiència del front durant la guerra civil, el seu compromís cívic i de denúncia en la dictadura i la democràcia, la implicació amb el moviment obrer i el catalanisme d'esquerres. 

Va fundar la Cobla Cotó Fluix, origen de l’Orquestrina Galana, creadora d’un bon repertori de balls d'envelat basats en la tradició més genuïnament catalana.

A partir del 1987 es va dedicar a cantar romanços populars, sovint sense cap mena d'acompanyament instrumental i utilitzant dibuixos i altres accessoris, en un espectacle titulat Carregat de romanços.

El 1997 presenta el disc i espectacle “La raó del desig” en què interpreta  poemes de Verdaguer, Maragall, Parcerisas, Gabriel Ferrater i Soler, Salvador Oliva, Espriu, Carles Riba, Miquel Martí i Pol i Sagarra.

Col·labora amb el cicle Tradicionàrius des de la seva creació l’any 1987.

El 1991 va rebre el Premi Nacional de la Música, en la categoria de Cançó Tradicional. El 2001 la Creu de Sant Jordi. El 2003 el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla i el 2014 el Premi Memorial Lluís Companys. 

Víctor Cucurull assessor històric del programa i director de la Fundació Societat i Cultura

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada