dilluns, 1 d’abril de 2019

Som exigents.catAra que ja portem gairebé tres anys de treball, m'agradaria presentar-vos exigents.cat

Ja fa temps, un grup de companys i companyes, la majoria dels quals vam ser els iniciadors del que uns anys després va ser l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), juntament amb altres persones provinents d'altres entitats o organitzacions polítiques amb qui havíem anat coincidint en els darrers anys, ens vam aplegar per tal de constituir un grup d'opinió i propositiu respecte del projecte que ens va unir: la independència de Catalunya. Ens anomenem Exigents i el nostre objectiu és el de recuperar el debat, les idees, les propostes, per dibuixar, entre tots, com ha de ser el país del futur, la Catalunya del futur.

Treballem des de la reflexió col·lectiva en tot allò que entenem com a política i, de forma més concreta, sobre el que pot incidir en el futur del nostre país, i sobretot, de la seva gent. Una reflexió que fem arribar, directament i discreta, als actors que intervenen en els diferents àmbits sobre els que gira el nostre treball.

La nostra reflexió però… esdevé una exigència. Ens sentim compromesos amb allò que pensem i veiem. Aquest deure ens fa passar a l’acció. Acció que materialitzem en alguns projectes, i sovint, en opinió publicada. Alguns dels articles publicats fins ara els podeu trobar aquí.

Els nostres orígens ideològics són molt diferents, però compartim un objectiu, uns valors i una manera de treballar. La composició d’Exigents ja defineix els primers dels nostres valors i un dels principals actius d’Exigents: la pluralitat ideològica i la transversalitat política.

Molts membres d’Exigents tenen un passat de militància política que van des del que fou UDC fins a EUiA, passant per tots els partits catalanistes de l’arc parlamentari (CDC/PDEcat, ERC, PSC, IC o CUP). Alguns encara mantenen la seva militància activa.

Altres membres d’Exigents provenen de l’activisme cívic (ANC, OC), del sindicalisme i de l’associacionisme cultural.

L’objectiu que compartim i que ens va portar a crear Exigents és la constitució d’un Estat propi, en forma de República, a Catalunya. Però la idea que compartim va molt més enllà d’aquest simple enunciat. Estem convençuts que la humanitat només tindrà futur en el planeta Terra si trobem la manera d’establir un equilibri harmònic entre el desenvolupament humà i la preservació de la natura. I la nostra conclusió és molt clara: això només serà possible si aprofundim en la democràcia participativa i, també, en la democràcia directe, com a sistema de presa de decisions i, alhora, els estats del segle XXI donen respostes efectives a les necessitats dels seus ciutadans.

Una cosa i l’altra, democràcia participativa, directa i estats al servei dels seus ciutadans, només es podrà aconseguir en Estats més petits, més propers, amb societats molt més cohesionades i preparades per afrontar els principals reptes del segle XXI: globalització sense controls democràtics, explosió demogràfica, sostenibilitat ambiental, desigualtats socials, control del coneixement i la tecnologia i les noves formes de dominació. Cap d’aquests problemes tindrà solució sense un sistema de governança mundial profundament democràtic i que posi la subsistència de l’espècie humana en el planeta Terra com a objectiu principal.

Per a treballar de forma eficient ens organitzem en grups de treball entorn de cadascun dels projectesque hem considerat més importants per aconseguir els nostres objectius. En tots els projectes hi ha una persona encarregada de la coordinació del treball, que s’organitza de la forma que cada grup decideix. Periòdicament, el grup exposa l’estat del seu treball al plenari de l’associació, que és qui pren les decisions sobre les propostes del grup de treball, ja sigui sobre el contingut, la projecció externa...

Us convidem a fer un tomb pel nostre web exigents.cat

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada