divendres, 26 d’abril del 2019

VÍDEO: Eleccions a les Cambres de Comerç. Cambres: eines de país. La campanya electoral del 28-A (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 25 d'abril de 2019

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Ariadna Benet, consultora de sostenibilitat

Jordi Domingo, advocat. President de la coordinadora  de l'advocacia de Catalunya

Josep Ferrer, exrector de la UPC. Membre de la direcció de la Crida

Virgili Delgado, assessor i consultor d'empreses


Davantal 

Empresonament de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i dels consellers del Govern català. El processament per rebel·lió del major Trapero, la intendenta Laplana i l’ex-cúpula dels Mossos. L’acusació de terrorisme contra els nou joves d’Altsasu i el manteniment en presó preventiva durant un any i mig. Més d’una any de presó preventiva per a dos activistes anarquistes que, després  van ser absolts.  Dos anys i un dia de presó per als tretze rapers de la Insurgència acusats de terrorisme, incitació a l’odi, injúries a l’Estat i altres. Gairebé dos anys en presó preventiva per a Sandro Rossell i el seu soci Joan Besolí i que ahir van quedar absolts dels delictes que els imputaven.

Tots aquests casos tenen en comú un nom: la jutgessa Carme Lamela, condecorada fa un parell d’anys per l’ex-ministre Zoido amb la Creu de Plata del Mèrit de la Guàrdia Civil i la medalla al mèrit policíac. El mes de setembre passat,  va ser ascendida de l’Audiència espanyola a la sala segona del Tribunal Suprem espanyol.

Continua el judici contra el procés a Madrid i continua també la campanya cap a les eleccions del proper diumenge. La dreta espanyola segueix fent de Catalunya, i dels atacs a l’independentisme català, el focus principal d’una campanya que, en comptes d’intentar aportar alguna solució política al conflicte Catalunya-Espanya, es dediquen a practicar la crispació, l’insult i l’amenaça com a principal argument electoral.

Entre les eleccions espanyoles del 28 d'abril i les europees i municipals del 26 de maig, hi ha unes altres eleccions, les que tindran lloc per renovar les cambres de comerç de Catalunya. Seran entre el 2 i el 8 de maig. Tot i la seva rellevància, sovint, passen desapercebudes. Fins al punt que, fins ara, la participació ha estat amb prou feines de l'1% del cens potencial.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats.

Som-hi. Comencem!      

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada