divendres, 12 d’abril del 2019

VÍDEO: L'estratègia d'ERC. Eleccions 28-A, enquestes i xifres. El jutjat núm. 13, continua la repressió. (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 11 d'abril de 2019

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Núria Vilajeliu, organitzadora d'actes

Olga Amargant, advocada. Coordinadora voluntària de l'advocacia de Catalunya

Joan Puig, editor de La República.cat

Josep Pinyol, historiador


Davantal 

Entre les muralles humanes que hi havia als col·legis electorals l’1 d’octubre es van produir 1.066 ferits. A algun d’ells se’ls va diagnosticar més d’un traumatisme. En total, 1443 traumatismes diagnosticats. D’aquests, 432 van ser traumatismes múltiples. Hi va haver 34 persones que van tenir un traumatisme crànio-encefàlic, això significa que no es tractava solament de ferides externes al cap, o contusions, sinó que afectaven òrgans interns, àrees del cervell. Dels traumatismes en unes altres zones del cos, n’hi va haver 137 al cap i al coll, cosa que indica que es van contravenir els protocols d’actuació policíacs. Només el 20% dels traumatismes van ser en parts del cos "recomanades", i el 80% restant, en parts que tenen risc de complicacions en òrgans interns.

Aquestes són les dades obtingudes del Departament de Salut de la Generalitat i de l’informe de la metgessa Núria Pujol-Moix, professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigadora de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Aquesta és l’única violència que es va produir l’1 d’octubre.

La repressió de l’Estat espanyol no s’atura. El jutjat número 13 de Barcelona ha tancat la instrucció de la causa general contra l’independentisme que va obrir a començament del 2017. La nova titular del jutjat ha decidit processar 33 persones. Entre elles, els directors de TV3 i de Catalunya Ràdio.

Queden poc més de dues setmanes per a les eleccions al Congres de los Diputados i comencen les enquestes i els balls de xifres. Segons el Centre d’Estudis d’Opinió ERC guanyaria les eleccions a Catalunya i obtindria entre 14 i 15 diputats. En segona posició hi hauria el PSC que aconseguiria entre 11 i 13 diputats. Vindrien després En Comú Podem amb una forquilla entre 7 i 9 diputats. Junts per Catalunya entre 5 i 7. Ciudadanos 5. PP dos i Front Republicà un. Vox quedaria fora.

Podem refiar-nos de les enquestes? Tot seguit en parlem amb els nostres convidats.

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada